Portégé Z830 este considerat cel mai ușor din lume, cântărind doar 1,12 kg. Acesta are o carcasă rezistentă de magneziu, un ecran de 33.8 cm (13.3”), vine cu cele mai noi procesoare Intel, hard discuri de tip SSD de 128 sau 256 GB, Bluetooth 3.0, USB 3.0 și sistem de operare Windows 7.

Recent acesta a  primit distincţia “red dot”, cele mai râvnite premii pentru design din lume.

"Portégé Z830 nu este doar un ultrabook este rezultatul a zece ani de inovaţie în acest domeniu", potrivit lui Lucian Condruz, şeful Toshiba România.

Ultrabookul se adresează, atât utilizatorilor obişnuiţi, cât şi oamenilor de afaceri. "Niciun alt ultrabook nu oferă mai multe funcţii business decât Portégé Z830, a spus Horst Hess, product marketing specialist Toshiba.

Preturile pornesc de la 4.200 de lei şi pot ajunge până la 6.000 de lei pentru un exemplar.

Toshiba caută cel mai greu laptop din România
“Pentru că ultrabook-ul nostru, Portege Z830 este un etalon al portabilităţii laptopurilor de ultimă generaţie şi pentru că vrem să demonstrăm acest lucru, am pornit căutarea celui mai greu laptop funcţional din România, pentru o comparare de forte. Îi invităm pe toţi posesorii de laptopuri mastodont să se înscrie în concursul “Toshiba te scapa de greutăţi”, iar posesorul celui mai greu laptop va fi răsplătit cu noul Ultrabook Toshiba Portege Z830, se arată într-un post pe blogul oficial al companiei.
Concursul se derulează în perioada 3 – 23 mai pe pagina de Facebook a Toshiba România, în tabul dedicat Toshiba Weight.
Orice utilizator de Facebook cu vârsta de peste 18 ani este invitat să posteze fotografii ale laptopului mastodont pe un cântar, demonstrând astfel adevăratul gabarit al laptopului. În data de 25 mai 2012 vor fi anuntaţi primii trei finalişti şi aceştia vor fi rugaţi să pună la dispoziția organizatorului sistemele pentru cântărirea lor oficială până la data de 30 mai 2012.
La finalul competiţiei, posesorul celui mai greu laptop din România va fi premiat cu un Toshiba Portege Z3830.