Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea a anunţat că ansamblul imobiliar ce urmează a fi dezvoltat prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL) pe o parte din terenul Muzeului Aviaţiei va fi început anul viitor cu banii obţinuţi pe vânzarea locuinţelor din portofoliul ANL. Consiliul Local al Sectorului 2 a emis în luna martie a acestui an o hotărâre prin care solicita Guvernului României trecerea unui teren localizat pe strada Fabrica de Glucoz
Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea a anunţat că ansamblul imobiliar ce urmează a fi dezvoltat prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL) pe o parte din terenul Muzeului Aviaţiei va fi început anul viitor cu banii obţinuţi pe vânzarea locuinţelor din portofoliul ANL.
Consiliul Local al Sectorului 2 a emis în luna martie a acestui an o hotărâre prin care solicita Guvernului României trecerea unui teren localizat pe strada Fabrica de Glucoză nr. 2-4 din domeniul public al statului în administrarea primăriei. Terenul aparţine Muzeului Aviaţiei.
Ansamblul va cuprinde 1.500 de apartamente, din care jumătate vor fi destinate personalului Ministerului Apărării Naţionale şi jumătate Primăriei Sectorului 2. Lucrările de construcţie vor dura un an şi se estimează că vor fi finalizate în martie 2011.
„Proiectul va fi bugetat anul viitor pentru că, până atunci, vom reuşi să vindem mai multe apartamente în regim ANL. Acum s-a aprobat vânzarea a 2.334 de apartamente în Capitală. La anul, vom avea mai mulţi bani şi vom putea finanţa cu prioritate astfel de proiecte, pe care le-am lansat şi în Târgu Mureş, Timişoara, Cluj. Pe lângă banii din vânzări, am creat posibilitatea ca aceste proiecte să fie finanţate cu fonduri private“, a declarat Elena Udrea, citată de Agerpres.
Case pentru militari
Terenul pe care se află în prezent Muzeul Aviaţiei are o suprafaţă de 10 ha, însă directorul instituţiei a anunţat în luna aprilie a acestui an că lucrările nu vor afecta activitatea muzeului, deoarece va fi utilizată o suprafaţă de teren excedentară.
Pentru a sprijini politica locativă, MApN a pus la dispoziţia autorităţilor 25 de garnizonae fără activitate. Până în prezent, au fost efectuate demersuri în câteva garnizoane din ţară (Braşov, Buzău, Lugoj, Lipova, Călăraşi, Piatra Neamţ, Zalău, Timişoara, Târgu Mureş ş.a.).
Conducerea MApN urmăreşte rezolvarea problemelor militarilor din aceste garnizoane, care ţin de asigurarea condiţiilor de locuit sau de muncă, astfel încât, un procent cuprins între 20 şi 40%, din numărul locuinţelor realizate prin programe ANL, va reveni tinerilor militari.