Multă lume a auzit de guacamole, dar puțini știu exact ce este și din ce se prepară. Guacamole sau pasta de avocado se pregătește rapid și nu necesită decât câteva ingrediente proaspete.
Guacamole se prepară doar din avocado bine copt. Este important să știm cum să alegem un avocado atunci când îl cumpărăm: fructul nu trebuie să fie exagerat de moale, ci cât mai ferm la atingere. Se spune că este bine să cumpărăm avocado cu câteva zile înainte de a-l consuma și să fie lăsat să se coacă pentru două-trei zile.
Ce este guacamole
În cea mai simplă formă, guacamole este, de fapt, o pastă tartinabilă pe bază de avocado, creată pentru prima dată de azteci în Mexicul modern. Numele său provine de la cuvântul aztec, ”āhuacamolli”, care se traduce prin „sos de avocado”.
Avocado a fost cultivat pentru prima dată în sudul Mexicului, cu aproximativ 10.000 de ani în urmă. Cu toate acestea, abia în anul 1926, un angajat al poștei, Rudolph Hass, a cumpărat un răsad de avocado de la un fermier din California și l-a brevetat în 1935.
Interzicerea importurilor de avocado din anii 1990, combinată cu creșterea populației latino-americane din SUA, este considerată responsabilă pentru boom-ul consumului de guacamole și, prin urmare, și de avocado, în Statele Unite.
Cum se prepară guacamole tradițional
Mexicanii făceau inițial guacamole din avocado, jalapeño, coriandru, ceapă, suc de lămâie și sare. Ulterior, au început să adauge usturoi și roșii tăiate cubulețe, în funcție de preferințe. Important de reținut: nu adăugați, așa cum spun diferite rețețe, smântână sau cremă de brânză!
Site-ul 30seconds arată cum se poate face cel mai bun guacamole – simplu, delicios și care se prepară în doar 10 minute. Conținând ingrediente proaspete, de înaltă calitate – precum avocado, usturoi, roșii, usturoi, această rețetă mexicană va fi pe gustul tuturor.
Timp de pregătire: 10 minute
Porții: Între două și patru porții
Ingrediente necesare
2 avocado coapte
1 linguriță usturoi pisat
1 linguriță suc de lămâie
1/2 linguriță de sare de mare fină
Mod de preparare:
Tăiați un avocado în jumătate. Eliminați sâmburele și curățați coaja. Puneți-l într-un bol mic și pasați avocado cu o furculiță pentru un guacamole mai gros sau amestecați cu un mixer electric pentru un guacamole cremos.
Experții nu recomandă de obicei folosirea mixerului.
Adăugați condimentele și sucul de lămâie și amestecați din nou, toată compoziția. Se dă la frigider pentru cel puțin o oră. Se serveșțe cu pâine prăjită sau chipsuri tortilla.