Cheia creșterii unor căpățâni mari de usturoi este plantarea la momentul potrivit, pentru a dezvolta un sistem puternic al rădăcinii. Iată cele șase etape ale creșterii usturoiului, astfel încât să puteți recunoaște întregul proces și cum să susțineți dezvoltarea plantei, potrivit The Spruce.

Cele 6 etape ale creșterii usturoiului

Cultivarea usturoiului este un proces continuu, cele mai bune recolte ale anului fiind păstrate și depozitate pentru plantare în anul următor. Soiurile harpeck au nevoie de opt până la nouă luni pentru a se maturiza; Soiurile hermann sunt gata în patru până la cinci luni, dar căpățânile sunt mai mici.

Etapa 1: Dezvoltarea rădăcinilor

Cățeii de usturoi încep să prindă rădăcini la trei până la șapte zile după plantare și continuă să se dezvolte până când pământul îngheață.

Cuișoarele de usturoi se plantează de la sfârșitul lunii septembrie până la începutul lunii octombrie și ar trebui să fie în pământ cu șase până la opt săptămâni înainte de primul îngheț. Dezvoltarea rădăcinilor are loc atunci când temperaturile rămân sub 4 grade Celsius. Sistemele radiculare mai mari produc căpățâni de usturoi mai mari cu mai mulți căței.

Soiurile cu gât moale pot ajunge la maturitate atunci când sunt plantate la începutul primăverii.

Etapa 2: Încolțirea

Odată ce temperaturile cresc peste 4 grade Celsius, cuișoarele încep să producă lăstari verzi pe o perioadă de patru până la opt săptămâni: aceasta este etapa de germinare.

Când temperaturile de toamnă rămân calde, cuișoarele pot încolți devreme. Mor după îngheț, dar renasc în primăvară, când temperaturile se încălzesc.

Etapa 3: Creșterea frunzelor

La temperaturi de peste 9 grade Celsius frunzele verzi au cea mai mare creștere timp de trei până la patru săptămâni. Cățeii nu s-au dezvoltat, iar usturoiul tare nu are o tulpină centrală rigidă. Când plantele au dimensiunea unui creion, pot fi recoltate ca usturoi proaspăt; în această etapă, cățeii de usturoi cu aromă ușoară ar trebui folosiți rapid.

Etapa 4: Pedunculul

Pedunculul se dezvoltă numai pe soiurile hardneck. Acești muguri de flori rigizi se formează la capetele tulpinilor centrale timp de trei până la patru săptămâni la sfârșitul primăverii și la începutul verii, când tulpinile principale încep să se onduleze la vârf. Pedunculii pot fi consumați fierți sau cruzi și au o aromă blândă, asemănătoare ceaiului.

Etapa 5: Bulbii

Bulbii se dezvoltă în următoarele trei săptămâni. Îndepărtarea pedunculilor încurajează căpățâni mai mari de usturoi. Dacă sunt lăsate pe plante, tulpinile se desfac pentru a rămâne drepte și se deschid spre flori.

Etapa 6: Înflorirea

Înflorirea marchează sfârșitul ciclului de creștere a usturoiului, înflorirea începând să apară la opt până la zece luni după plantare. Florile apar doar pe soiurile cu gât dur.

Fiecare cap de floare este alcătuit din zeci de bulbi mici, fiecare fiind o versiune în miniatură a unui cățel de usturoi. Bulbii sunt comestibili, dar sunt plantați rar, deoarece fiecare produce doar un cățel de usturoi.