Din păcate, achiziționarea unei mașini poate fi o cursă cu obstacole. Anumite vehicule sunt predispuse să se defecteze sau să aibă un consum ridicat de benzină, punându-vă în pericol siguranța. În plus, pot fi o risipă de bani.

Pentru a vă ajuta să alegeți, GOBankingRates a aruncat o privire la ghidurile auto recente, alcătuind această listă cu mașinile care nu ar trebui achiziționate.

Nu cumpăraţi aceste mașini. Prima pe listă e Fiat 500

Când GOBankingRates a întocmit această listă cu mașini second-hand pe care nu ar trebui să le cumpărați, prima la care s-au gândit a fost Fiat 500. De fapt, cititorii au fost sfătuiți să stea departe de orice tip de Fiat 500 din 2012 până în 2016 din cauza problemelor care pot veni la pachet cu costuri mari de reparații.

Consumer Reports și J.D. Power au acordat acestor modele evaluări foarte mici pentru caracteristici precum fiabilitatea și calitatea. De fapt, problemele cu Fiaturile sunt atât de cunoscute încât mașinii fabricate în Italia i s-a pus și o etichetă după literele ce compun numele său: ”Fix It Again Tony!”(Repar-o din nou Tony – n.r.).

Fiat 500
Fiat 500 / SURSA FOTO: Dreamstime

Ford Escape Hybrid 2020

În timp ce Ford Escape Hybrid a primit câteva note bune pentru eficiența și economia de combustibil, rapoartele analizate de GOBankingRates au arătat că problemele de transmisie sunt foarte frecvente. Iar reparațiile sau înlocuirea transmisiei – care pot costa câteva mii de dolari – pot fi devastatoare din punct de vedere financiar.

Acest SUV are probleme care au dus la necesitatea refacerii sau înlocuirii întregii transmisii.

Mazda RX-8

Mazda RX-8 nu este mașina care vă trebuie. Modelul de prima generație vine cu o putere slabă de 212 cai putere.

În plus, a ajuns pe locul 11 din cele 19 modele Mazda evaluate de MazdaProblems.com din pricina defecțiunilor motorului, servodirecției, consumului excesiv de ulei și a altor probleme.

Mazda RX-8
Mazda RX-8 / SURSA FOTO: Wikipedia, © IFCAR

Mitsubishi Mirage

Mitsubishi Mirage are un preț tentant pentru șoferii care vor o mașină nouă la un cost mai mic, de sub 18.000 USD. Din păcate, acest preț mic nu aduce o calitate pe măsură.

Expertul în mașini Melanie Musson, de la AutoInsurance.org, a spus că proprietarii se plâng frecvent că mașina are o putere prea mică.

”Deci, dacă îți pasă de performanță, ar trebui să te uiți la o mașină cu mai multă putere”, avertizează ea.

Cadillac XT4 Sport

Dacă există un alt tip de mașină pe care ar trebui să o evitați, aceea este cea care are recenzii slabe. Rcenzia Motor1.com pentru Cadillac XT4 Sport s-a remarcat prin sinceritate:

„Motorul turbo este o problemă, cabina este înghesuită, iar comutatoarele și afișajele arată aproape identic cu cele ale unui Chevrolet Blazer”.