Pârti fără număr, sporturi de iarnă, calitate excepțională, facilități de spa și relaxare la care se adaugă un peisaj desprins din cărți. Aceasta este Austria în câteva cuvinte. Este, de altfel, unul dintre locurile preferate ale românilor pentru vacanța de iarnă.

În loc de snitzele și strudele cu mere, de ziua Austriei,  Austria Incoming, reprezentanța în România a 9 regiuni austriece, a pregătit oferte speciale pentru români. Spre exemplu, un pachet pentru două persoane de șapte zile la hoteluri cu mic dejun inclus, în regiunea Zell am See Kaprun, pornește de la 370 de euro. Prețul include ski passul pentru acces la lifturi și telescaune timp de șase zile, 50% reduceri la alte servicii de ski, respectiv un discount de 50% pentru o zi de cursuri de schi.
Pentru cei care preferă ieșirile de weekend, în regiunea Wiener Alpen, un pachet pentru două  persoane, care include două nopți cazare în regim demipensiune, respectiv o zi de servicii wellness și o sticlă de vin, costă 288 de euro.
Regiunea Mostviertel oferă pachete speciale în extra-sezon (până în 21 decembrie și din 26 marie până la finalul sezonului de schi) la prețuri de 176 de euro pentru trei zile, inclusiv ski passul.

Cine vrea să meargă în Austria până pe 8 ianuarie poate opta pentru oferta hotelului Zum Kastell, clasificat la trei stele și situat în regiunea Burgenland. Unitatea este foarte aproape de băile termale ale zonei la care vor primi 20% reducere la tariful de intrare, iar pentru 163 de euro turistul beneficiază de patru nopți de cazare cu demipensiune, respectiv o călătorie cu trăsura prin împrejurimi. Un alt pachet pentru familii, însă cu ofertă de cazare în apartamente de vacanță, are prețul de 824 de euro pentru doi adulți și doi copii. Pe lângă cele șapte nopți de cazare, familia primește și abonamentul la schi pe durata șederii.
Cei care vor să plece și cu cei mici în vacanță pot opta pentru pachetul family al regiunii Schladming-Dachstein, cea mai mare regiune de schi a Austriei. Prețul este de 348 de euro de persoană pentru patru nopți de cazare la un hotel de trei stele, cu mic dejun. De asemenea, pachetul include ski passul pe durata șederii, respectiv unul pentru săniuș.

Pentru cei care nu schiază, autoritățile din Insbruck au pregătit un city break la 180 de euro, pentru 3 zile. Sunt incluse cazarea, cafea și prăjitură la restaurant aflat la 2.000 de metri altitudine, respectiv un cadou de bun-venit.