De la străzile fermecătoare din Novi Sad, până la metropola plină de viață, care este Shēnzhèn această listă vă va oferi idei proaspete pentru anul 2019, potrivit thisisinsider.com

10. Meknès, Morocco

Situat în nordul Marocului, Meknès este un oraș care a reușit să păstreze cu succes  rămășițele uimitoare ale unui trecut imperialist. O bijuterie ascunsă, care  nu a izbutit încă să atragă același număr de turiști precum orașele Marrakech sau Rabat – dar destinația colinei începe să câștige rapid popularitate.
Meknès are ce este mai bun din ambele lumi: un cartier istoric (medina) care a fost inclus în patrimoniul mondial UNESCO și dar și unul modern (ville nouvelle).  Una dintre principalele atracții o reprezintă uriașa poartă a lui Bab El Mansour, care este cea mai mare dintre toate porțile marocane imperiale. Poarta este bine conservată și a fost completată de fiul lui Moulay Ismail, Moulay Abdallah, în 1732.

9. Zadar, Croația

Acest frumos oraș port de pe coasta dalmată este cunoscut pentru ruinele sale romane, bisericile medievale și atmosfera cosmopolită.  Dacă vă hotărâți să îi străbateți  străzile din marmură în 2019,   asigurați-vă că ați fost să vedeți Sea Organ și  Sun Salutation – două instalații artistice, care utilizează puterea naturii pentru a crea sunete frumoase pentru cetățenii și vizitatorii orașului Zadar.

8. Seattle, USA

Unul dintre cele mai frumoase și mai iubite orașe ale Americii, Seattle are ceva de oferit tuturor. Puteți să mergeți în magazinul original Starbucks sau să vă plimbați prin populară piață Pike Place Market. Și, bineînțeles, nu trebuie să ratați  o călătorie în partea de sus a Space Needle.

7. Dakar, Senegal

Dakar este capitala Senegalului, situat pe coasta occidentală a Africii în peninsula Cap Verde.
Dacă ajungeți să vizitați această destinație, trebuie să vedeți piața Kermel, celebră pentru diversitatea produselor de artizanat și a produselor agricole oferite, insula Goreé, fosta piață de sclavi,  cladirile în stil colonial din centrul orașului sau Marea moscheie. 

 

6. Mexico City, Mexico

Mexico City este, și a fost dintotdeauna, epicentrul civilizației mexicane. Deși criticat îndelung în trecut, astăzi, orașul are parte de o adevărată înflorire. Spații publice refăcute revin la viață. scena culinară a orașului este în continuă dezvoltare, iar o renaștere culturală apare la orizont.

5. Kathmandu, Nepal

Kathmandu, capitala țării muntoase Nepal, oferă străzi agitate, experiențe culinare deosebite, un district popular pentru călătorii și exploziva vale Kathmandu. Conform legendei budiste, Valea a fost construită pe patul unui lac „sacru” și acum este un mozaic de orașe, străzi și câmpuri pline cu meșteșugari nepalezi care își prezintă munca.

4. Miami, Florida, USA

Orașul Miami este extrem de cunoscut pentru viața de noapte vibrantă, bucătăria uimitoare, dar și pentru plajele sale scumpe, fiind o destinație foarte ofertantă pentru turiști
Totuși, dacă nu sunteți mari amatori de petreceri, asigurați-vă că mergeți să vedeți animalele exotice de pe insula Jungle sau că  descoperiți  exponatele uimitoare de la Vizcaya Museum and Gardens.

3.  Novi Sad, Serbia

Novi Sad este oprirea perfectă pentru orice călător care caută să evadeze într-un loc unic în 2019 –  datorită  cafenelelor în aer liber, festivalurilor de muzică și a piețelor mari.
Unul dintre cele mai bune lucruri despre acest oraș sârbesc? Are o fortăreață. Cetatea Petrovaradin, care se află pe vârful unui deal și are vedere la Dunăre.

2. Shēnzhèn, China

Amplasată lângă râul Pearl, Shēnzhèn a devenit rapid una dintre cele mai iubite mega metropole din China. Milioane de oameni au migrat în oraș începând cu anii ’80, iar acum  metropola a devenit casa unor mari corporații. 
Pentru turiști, însă, Shēnzhèn este locul ideal pentru a face cumpărături.  Mall-ul Luohu Commercial City –  fiind recunoscut pentru opțunile nesfârșite de design pe care le pune la dispoziția cumpărătorilor. 

1.Copenhaga, Danemarca

Acest oraș capitală este casa arhitecturii și gradinilor superbe, dar și a iconicului  Nyhaven Harbour. Copenhaga și-a reamenajat zonele mai vechi, cum ar fi Jaegersborggade – o stradă periculoasă care, datorită eforturilor autorităților  locale, iar acum a devenit  centrul unor cafenele, baruri și galerii.

De asemenea prezența clădirile moderne și minimaliste, dar și  canalele, bărcile, castele, parcuri de distracții vechi, zonele verzi, reprezintă alte obiective turistice pe care trebuie neapărat să le vezi.