Revista britanică "Restaurant" a publicat clasamentul celor mai bune 50 de restaurante din lume, realizat pe baza voturilor exprimate de peste 900 de maeştri bucătari, critici culinari şi experţi în gastronomie.
Restaurantul Noma din Copenhaga, patronat de René Redzepi, a fost declarat «cel mai bun restaurant din lume», o recompensă care îi fusese deja decernată trei ani la rând – 2010, 2011 şi 2012. Astfel, danezii şi-au recuperat titlul pe care îl pierduseră în 2013, în favoarea restaurantului spaniol «El Celler de Can Roca».
Restaurantul spaniol El Celler de Can Roca din oraşul Girona, deţinut de cei trei fraţi Roca, notat cu trei stele în ghidul Michelin, a obţinut elogii mondiale pentru combinaţiile sale de preparate catalane şi tehnici de vârf, dar şi pentru pasiunea sa pentru ospitalitate.
Anul trecut, 63 de persoane au suferit intoxicaţii alimentare după ce au luat masa în restaurantul Noma.
Revenind la clasamentul de anul acesta, locul trei a fost ocupat de Osteria Francescana din Modena Italia, locul patru de Eleven Madison Park din New York, iar locul cinci de Dinner by Heston Blumenthal din Londra.