Când vorbim de tăiței, nu se poate ignora un alt preparat delicios: supele de tăiței, care se fac în bucătăriile asiatice. 

Și nu e vorba doar de ramen. Probabil că sunteți deja familiarizați cu pho vietnamez, dar ați încercat vreodată khao soi? Este o supă de tăiței bogată, cu aromă curry, care vine în câteva stiluri diferite, în funcție de țara de origine: Thailanda, Myanmar sau Laos.

Chicken Khai Soi este din soiul thailandez și este o cină de vis pentru oricine iubește condimentele și textura în supe, scrie site-ul Masala Herb.

Pad see Ew

Pad see ew se află pe lista celor mai bune 10 mâncăruri thailandeze și, după ce o încerci, vei înțelege de ce. Combinația de carne tăiată subțire, prăjită în wok, broccoli chinezesc și tăițeii de orez lați vor face din această specialitate din Asia de Sud-Est un preparat nelipsit.

Se prepară începând cu proteinele marinate, tăițeii prăjiți și sosul, terminând cu amestecarea tuturor. Pentru un festin thailandez complet, pregătiți o salată verde de papaya sau rulouri de vară.

Tăiței Dan Dan

Originari din bucătăria chinezească din Sichuan, tăițeii dan dan au fost numiți așa după mijlocul de transport (aka dan dan) pe care vânzătorii ambulanți îl foloseau pentru a transporta coșuri cu tăiței și sos. Deși uneori sunt serviți ca supă, în China, versiunile americane sunt mai picante decât supa și includ adesea pastă de susan, unt de arahide sau tahini.

Tăiței pesto Sichuan

Există multe moduri de a adăuga condimente în preparate, dar atunci când căutăm ceva cu adevărat special, apelăm la boabele de piper Sichuan. Sunt un condiment unic, pe bază de plante, cu un efect blând de amorțire a buzelor și limbii. Împreună cu alte câteva ingrediente, aceste boabe de piper adaugă o aromă specială tăițeilor.

Soba cu castraveți, creson și susan

Este un preparat cu tăiței care se consumată de obicei rece, nu fierbinte, și este aromat cu yuzu kosho picant și citric.

Mie goreng cu carne de porc, creveți și shiitake

Acești tăiței delicioși cu ou, acoperiți cu soia, sunt consumați în Indonezia la micul dejun, prânz și cină.

Mie goreng cu carne de porc, creveți și shiitake

Mie goreng este făcut din fidea mai groasă (numite uneori perla) și cu supă de pui.

Fidea cu ardei iute și susan Wei Xiang Zhai

Amestecați energic înainte de a mânca pentru a obține aroma completă a ardeiului iute al acestui fel de mâncare.

Laksa curry de pui din Malaezia

Ca orice curry bun, această supă își sporește aroma dacă este lăsată peste noapte. Perfectă pentru ocazii speciale.

Sugiura

O versiune simplificată a unui pad kee mao tradițional făcut în mare parte din ingrediente pe care le aveți în casă.