Acesta este și motivul pentru care multe formule de agenți de spălare sau curățare includ în compoziție bicarbonat de sodiu.
Dezodorizează, freacă și curăță și, practic, face totul. În plus, este accesibil ca preț, nu e toxic și este prietenos cu mediul, potrivit HouseDigest.
Acest site arată câteva trucuri de curățare cu bicarbonat de sodiu, care vor face ca fiecare cameră și piesă de mobilier să strălucească. O parte din trucuri vor necesita și alte substanțe, precum apă oxigenată, sau suc de lămâie, detergent de vase și oțet alb.
-
Detergent eco pentru cuptor
Dacă aveți un cuptor care nu se curăță automat, încercați să utilizați o pastă de bicarbonat de sodiu și apă. Bicarbonatul de sodiu este un abraziv natural și blând, care poate curăța alimentele arse și grăsimea și nu lasă miros de chimic.
Folosiți un tampon de curățat care nu zgârie pentru a lăsa bicarbonatul de sodiu să funcționeze. Dacă petele de grăsime sunt foarte vechi, lăsați pasta cu bicarbonat de sodiu să acționeze mai bine, peste noapte.
-
Face lună covoarele
Pur și simplu nu trebuie decât să presărați un strat generos de bicarbonat de sodiu pe mochetă și lasați să acționeze peste noapte. Va absorbi mirosurile, grăsimea și murdăria pe măsură ce intră în țesătură. Cu cât îl lăsați mai mult, cu atât va funcționa mai bine. Apoi băgați aspiratorul pentru a avea covoare mai curate și fără miros.
-
Scoate petele de urină de pe saltele
Dacă aveți copii mici sau animalele de companie, salteaua patului poate fi pătată ușor cu urină. Puteți să eliminați ușor și pata și mirosul, cu o sticlă de apă în care ați pus apă oxigenată, detergent de vase și, desigur, bicarbonat de sodiu. Apoi, pulverizați zona pătată a saltelei. În final, adăugați bicarbonat de sodiu, care va ajuta la extragerea excesului de detergent. Când este complet uscat, aspirați.
-
Redă strălucirea argintăriei
Dacă argintăria nu mai strălucește ca a început, chiar abia scoasă din mașina de spălat vase, schimbați strategia. Lustruiți tacâmurile cu bicarbonat de sodiu. Folosiți o cârpă umedă din microfibră și o cantitate mică de bicarbonat pentru a șterge ușor pete de apă sau pete de rugină. Rețineți că bicarbonatul nu trebuie folosit pe argintărie foarte foarte veche, deoarece poate deteriora finisajul
-
Neutralizați mirosurile din litiera animalelor de companie
Chiar și cel mai mare iubitor de pisici va spune că întreținerea litierei nu este cea mai ușoară sarcină. Pentru a scăpa de mirosuri, încercați să adăugați bicarbonat de sodiu în amestec. După ce ați curățat complet tava, presărați puțin bicarbonat de sodiu pe fund. Acest lucru va neutraliza mirosurile și nu va afecta simțul mirosului pisicii.
-
Spălați fructele din supermarket
Fructele pe care le cumpărăm sunt, adesea, pline de substanțe chimice, dăunătoare sănătății. Iar spălarea lor sub un jet de apă nu mai este suficient. Adăugați puțin bicarbonat într-un castron cu apă și lăsați fructele să se înmoaie câteva minute. Pentru fructele cu exterior dur, cum ar fi merele și portocalele, puteți freca ușor pielea și apoi clătiți sub apă rece, înainte de a le usca.
-
Curăță grăsimea arsă de pe cratițe
Nu aruncați cratița de inox doar pentru că fundul ei s-a ars. Apelați cu încredere la bicarbonatul de sodiu! Abrazivul delicat funcționează pe fundul cratițelor la fel ca și la un cuptor, eliminând grăsimea arsă și resturile de alimente. Bicarbonatul este sigur pe oțel inoxidabil, fontă și chiar pe tigăile antiaderente.
-
Curățați chitul dintre rosturi
O alegere sigură pentru curățarea chitului dintre rosturile faianței este bicarbonatul. Combinați-l cu câteva picături de detergent de vase până se formează o pastă vâscoasă, apoi aplicați și frecați cu o periuță de dinți sau o perie de curățat îngustă. Această metodă nu va deteriora finisajul chitului.
-
Eliminați mirosurile urâte din chiuvetă
Canalele de scurgere ale chiuvetei se înfundă ușor, iar mirosul este adesea greu de suportat. Pentru a-l elimina este nevoie doar de apă fierbinte, oțet alb și bicarbonat. Adăugați o cană plină de bicarbonat de sodiu în scurgere și lăsați-o să acționeze timp de 15 minute sau mai mult. Apoi adăugați 1/2 cană de oțet alb; aceasta va elimina mirosurile rămase. În final, lăsați apa fierbinte să curgă câteva minute.
-
Îndepărtați petele de săpun de pe perdelele de duș
Bicarbonatul poate ajuta și în acest caz. Puteți spăla perdeaua de duș în mașina de spălat rufe, adăugând bicarbonat de sodiu, sau pur și simplu umpleți cada cu bicarbonat și puțin detregent de vase. Este posibil să fie nevoie să frecați cu o perie pentru a scăpa de petele care ies mai greu. Lăsați perdeaua să se usuce la aer și asigurați-vă că igienizați cada după ce ați terminat.