Constructiile si arhitectura au ajuns la un nivel atat de ridicat incat intrec orice imaginatie si atrag priviri mirate.Cele 5 cladiri incluse in topul celor mai impresionante cladiri sunt exemple concrete ale puterii de creatie a mintii umane. Acestea sunt proiectate pentru a impresiona si pentru a aduce faima.

Pe locul cinci se afla Regatta Hotel din Jakarta. Complexul cuprinde 10 hoteluri de cinci stele si un Aqua Park, intreaga proprietate intinzandu-se pe o suprafata de 11 hectare. Hotelul are o forma aerodinamica si este imprejmuit de peisaje extraordinare.

0-15894-4.capital.jpg

Pe locul patru in acest top se afla sediul central al CCTV China care este exprimarea exacta a cuvantului “unic”. Forma descrisa ca o semi-cruce sub forma de “Z”, aparent nesustinuta, ofera o suprafata totala de 380.000 de metri patrati.

0-15895-3.capital.jpg

Locul al treilea este ocupat de Chicago Spire, din SUA. Cel de-al doilea cel mai mare zgarie-nori din lume va fi construit in curand si terminat in 2011. Uriasa structura va avea o inaltime de 609 de metri si va fi in mod surprinzator o cladire rezidentiala. Ea va avea 150 de etaje, gazduind 1.194 apartamente si va avea o forma rotita cu 350 de grade, din varf pana in partea sa inferioara. Acest lucru va garanta faptul ca nu vor exista 2 apartamente cu priveliste similara.

0-15896-2.capital.jpg

Residence Antilia, din India, se afla pe cel de-al doilea loc. Cladirea se va inalta 245 metri de la suprafata pamantului si va avea 40 de etaje. Etaje intregi vor fi ocupate de cascade si gradini.

0-15897-1.capital.jpg

Pe primul loc in topul celor mai impresionante cladiri se afla asa numita “Aqua” din SUA. Unicitatea cladirii este data de forma ondulata a balcoanelor care confera un design special intregii structuri. Cladirea se anunta a fi gata in 2009, in orasul Chicago.

Sursa: Luxury Launches