Finaliștii pot fi votați de public pe www.theventurevote.ro, în perioada 12 noiembrie 2015 – 5 ianuarie 2016. Sesiunea de pitch a avut loc în București și a reunit cele mai bune 10 business-uri românești înscrise în competiția The Venture, lansată de Chivas în România pentru prima dată în acest an: SafeDrive, UAV Robotics, E-Motion Electric, Wunderkraft, Bookster, Symme3D, ORIN System, Babele, Onyx Beacon și Atelierul de Pânză.
Cei 10 antreprenori s-au întrecut în idei și au prezentat în fața juriului soluțiile ingenioase pe care le oferă prin afacerile lor pentru diferite nevoi sociale, implementabile atât la nivel local, cât și global. Membrii juriului, format din Marius Ghenea, Andreea Esca, Cristian China Birta și Tudor Furir, au analizat cu atenție prestanța participanților și impactul social al fiecări afaceri, iar la finalul sesiunii de pitch, au desemnat finaliștii The Venture în România.
Pentru a încuraja spiritul antreprenorial și simțul etic deopotrivă, Chivas Regal a optat în organizarea evenimentului pentru soluții inovative, propuse de tineri antreprenori aflați la începutul carierei. Astfel, MonoGraf Studio s-a ocupat de design-ul spațiului, folosind pe lângă mobilierul clasic piese de mobilier alcătuite din materiale reciclabile. Catering-ul a fost asigurat de FROG, o echipă tânără și entuziastă care-și propune să facă lumea mai frumoasă și mai gustoasă prin serviciile oferite. Totodată, pitch-ul The Venture s-a desfășurat la Connect Hub, spațiu dedicat coworking-ului și evenimentelor pentru antreprenori.
Toți cei 5 finaliști selectați în urma pitch-ului vor participa la o sesiune de mentorat organizată de Chivas The Venture. Antreprenorii vor trebui să își demonstreze abilitățile de business în cadrul a 4 probe, câștigătorul fiind desemnat acela care va reuși să convingă juriul că merită să reprezinte România la etapa globală. În joc este un premiu de 5.000 euro la finalul etapei locale și șansa de a primi finanțarea necesară îndeplinirii obiectivelor din fondul de 1 milion de dolari în etapa globală.
Pe lângă premiul desemnat de juriu câștigătorului, Chivas oferă și un premiu de popularitate în valoare de 3.000 de euro, care va fi acordat în urma voturilor primite de către cei 5 finaliști din partea publicului. Astfel, în perioada 12 noiembrie 2015 – 5 ianuarie 2016, afacerile finaliste vor putea fi votate pe pagina theventurevote.ro.
Finala Globală
După încheierea etapei locale, pe 6 ianuarie 2016, juriul va alege câștigătorul care va reprezenta România în etapa globală. Mai departe, antreprenorul român va concura pentru premiul final în perioada aprilie –iulie 2016, alături de alți 19 participanți din țări de pe tot globul.
Participarea României în competiția Chivas The Venture oferă un credit important antreprenoriatului românesc cu impact social, încurajându-se tot mai mult printre tinerii antreprenori orientarea către societate și către sprijinirea comunității.
Afacerile care vor candida pentru marele premiu
Babele este o platformă online de open sourcing dedicată inovației, care are ca scop binele comunității. Platforma facilitează conexiunea dintre antreprenorii sociali și stakeholderii relevanți, pentru a construi și valida împreună strategiile de business astfel încât impactul social al acestora să-și atingă potențialul maxim.
Bookster este prima bibliotecă pentru companii din România. Bookster selectează cele mai bune cărți din lume și le livrează la birou săptămânal, gratuit pentru angajați, pe baza abonamentului oferit de companie. Astfel, companiile oferă angajaților un instrument eficient pentru dezvoltarea personală și profesională.
ORIN System este compania care își propune să reducă poluarea prin sisteme integrate de iluminat, care folosesc energia becurilor speciale pentru a genera ioni negativi în aerul contaminat, curățând orice urmă de poluare. În acest fel, noxele și mirosurile neplăcute nu sunt mascate sau evacuate, ci eliminate complet.
SafeDrive este aplicația mobilă care diminuează numărul accidetenlor rutiere cauzate de utilizarea telefonului la volan, încurajând șoferii să renunțe la folosirea acestuia în timpul condusului și recompensându-i cu puncte. Punctele se transformă în vouchere, care pot fi folosite pentru a achiziționarea de produse sau servicii comercializate de partenerii SafeDrive, direct în aplicație.
Symme3D este companie care produce imprimante multifuncționale ce printează tridimensional părți anatomice umane. Scopul printării organelor la scară reală este de a ajuta doctorii chirurgi să determine tactil și cu mai multă precizie poziția tumorilor înainte de operații. Astfel, se reduce timpul de anestezie, iar riscurile la care pacienții sunt supuși pe masa de operație sunt diminuate.