Dacă doriți să pierdeți în greutate, un mic dejun bine echilibrat vă poate ajuta să vă reglați apetitul, să vă mențineți mușchii și să preveniți supraalimentarea. Cu toate acestea, greșeli comune, precum săritul peste micul dejun sau alegerea alimentelor greșite pot împiedica obiectivul de a slăbi, potrivit Health.com.
Iată care sunt cele mai mari greșeli la micul dejun care te împiedică să slăbești
Sari peste micul dejun
Cercetările privind micul dejun și pierderea în greutate sunt mixte. Unele studii sugerează că omiterea mesei de dimineață duce la o greutate și un aport de calorii mai mici. Alte studii spun că poate duce la senzația de foame și la arderea unui număr mai mic de calorii.
Dacă săriți peste micul dejun veți mânca în exces, în special noaptea. O analiză a mai multor studii a constatat că persoanele care mănâncă târziu au mai multe șanse să fie supraponderale și să aibă o sănătate metabolică mai proastă.
Cafeaua cu zahăr
Cafeaua plină cu sirop și topping-uri vă pot da peste cap obiectivele de scădere în greutate. Prea mult zahăr adăugat este legat de creșterea în greutate, diabetul de tip 2 și bolile de inimă. Ghidurile dietetice pentru americani recomandă menținerea zaharurilor adăugate sub 10% din caloriile zilnice, ceea ce înseamnă nu mai mult de 50 de grame (200 de calorii) pe o dietă de 2.000 de calorii.
Alegerea opțiunilor de mic dejun cu conținut scăzut de fibre
mănânci micul dejun, dar ți se face foarte foame înainte de prânz, masa poate fi lipsit de fibre. Fibrele, care se găsesc în fructe, legume și cereale integrale, susțin digestia, scad colesterolul și vă ajută să vă simțiți plini mai mult timp, ceea ce poate ajuta la controlul greutății.
În loc de opțiuni cu conținut scăzut de fibre, cum ar fi cerealele sau produsele de patiserie, optați pentru alternative bogate în fibre, cum ar fi cereale integrale, pâine prăjită din grâu integral sau fulgi de ovăz. Adăugarea fructelor sau amestecarea acestora în cereale crește și mai mult conținutul de fibre.
Nu obțineți suficiente proteine
Proteinele sunt importante pentru gestionarea greutății, deoarece vă ajută să vă simțiți sătul mai mult timp. Proteina este descompusă în aminoacizi și peptide, care declanșează hormonii care reglează apetitul. Consumul de proteine la micul dejun sau la orice masă vă poate ajuta să vă controlați foamea și să vă reduceți aportul total de calorii.
Opțiunile de mic dejun bogat în proteine includ ouă, iaurt grecesc, cereale integrale precum ovăz și vafe sau clătite bogate în proteine. Puteți crește conținutul de proteine adăugând un pahar de lapte.
Limitarea unor proteine
Nu vă limitați la proteine tipice pentru micul dejun, cum ar fi ouăle și iaurtul. O ceașcă de brânză de vaci este o altă opțiune proteică simplă și puteți adăuga fibre amestecând fructe tocate. Dacă faceți pâine prăjită, adăugați avocado și ton sau resturi de pui pentru un plus de proteine. Leguminoase precum fasolea, mazărea și lintea sunt, de asemenea, surse excelente de proteine.
Nu consumați la micul dejun grăsimi sănătoase
Omiterea grăsimilor la micul dejun poate împiedica pierderea în greutate, deoarece grăsimile vă ajută să nu vă fie foame mai mult timp, prin declanșarea hormonilor de sațietate (plinătatea) care încetinesc digestia.
Includerea grăsimilor sănătoase precum avocado, nuci, semințe sau ulei de măsline nu numai că ajută la controlul apetitului, ci susține și sănătatea inimii, făcându-le o parte importantă a unui mic dejun echilibrat pentru gestionarea greutății.