Cu toate acestea, piața esports reprezintă doar un procent infim din piața jocurilor de noroc. Dar este una dintre piețele cu cea mai rapidă expansiune! Esports abia acum începe să ajungă la apogeu și se așteaptă să continue să se extindă rapid în anii următori.

Având în vedere că esporturile sunt atât de populare, nu este neașteptat să vedem tot felul de concepții greșite care sunt răspândite pentru a face titluri. Unele publicații media continuă să prezinte turneele profesioniste de jocuri video ca fiind o pierdere totală de timp și jocurile video ca fiind cauza principală a violenței în rândul adolescenților.

Acestea afirmă frecvent „lucruri” care nu sunt adevărate, încercând în același timp să influențeze opiniile publicului (care, de obicei, sunt  cei care au 50 de ani sau mai mult). În timp, indivizii încep să creadă aceste „idei”, care sunt în esență false și mituri, ca fiind realități.

Să examinăm fiecare dintre aceste concepții greșite despre esports pentru a vedea care sunt autentice și care sunt pure clickbait, iar dacă vrei să mai te și distrezi citind acest articol, beneficiază de bonusul magic jackpot 20 rotiri gratuite!

Oricine poate fi un jucător profesionist

Din punct de vedere tehnic, oricine poate deveni un gamer profesionist, atâta timp cât depune efortul necesar, investește mult timp în jocul ales și menține un nivel ridicat de competiție în fiecare joc pe care îl joacă.

Dar, potrivit unei concepții greșite din domeniul esports, jocurile profesionale nu necesită prea mult efort sau angajament. Sunt doar jocuri video, veți spune. NU este adevărat.

Pentru început, a fi un jucător profesionist de jocuri este acum doar un alt tip de carieră. Jucătorii profesioniști se joacă jocuri video timp de zece sau mai multe ore în fiecare zi, ca fiind munca lor. Aceasta nu este o sesiune normală de jocuri, deoarece ei se antrenează pentru competiții, își studiază adversarii și se concentrează asupra jocurilor, strategiei și coordonării lor. Doar un procent mic de jucători au ceea ce le trebuie pentru a deveni profesioniști, deoarece esports este considerabil mai complex decât își dau seama majoritatea oamenilor.

Jucătorii sunt antisociali

Deși gamerii manifestă adesea un comportament antisocial, acest lucru nu are legătură cu plăcerea lor pentru jocurile video. De fapt, aș dori să susțin că jocul video este în prezent unul dintre cele mai comune moduri de socializare. Jocul video poate duce la prietenii pe tot parcursul vieții și chiar la dragoste adevărată pentru unii oameni. Nu trebuie să demonizăm jocurile. Ar trebui să vă obișnuiți cu ele, deoarece nu fac rău nimănui și vor rămâne aici pentru foarte mult timp.

Esports nu sunt sporturi adevărate

Cu fiecare an care trece, distincțiile dintre sporturi și esports devin din ce în ce mai neclare. Au existat deja o mulțime de dezbateri cu privire la faptul dacă esports ar trebui sau nu să fie incluse în Jocurile Olimpice. Este un subiect fierbinte care nu va dispărea până când esports nu vor fi recunoscute ca „sporturi autentice” și nu li se va permite să participe la una dintre viitoarele Jocuri Olimpice.

Jocurile video sunt pentru copii

Da, jocurile video sunt destinate copiilor, doar unora dintre ei, însă, prostia cu distincția de vârstă este de domeniul trecutului în domeniul jocurilor. Avem acum atât experiențe colorate de tip sandbox pentru copii, cât și jocuri video complexe, bazate pe povești, destinate unui public mai în vârstă.

Jocurile video de sporturi sportive se încadrează undeva la mijloc între aceste două extreme. Jocuri precum Valorant, FIFA, Rocket League și Fortnite se adresează în mare parte populațiilor mai tinere. Cu toate acestea, industria oferă, de asemenea, shootere la persoana întâi care sunt mai complicate și mai profunde. Cele mai populare jocuri din această categorie includ Call of Duty, CS:GO și Rainbow Six Siege.

Carierele în eSports sunt riscante

Unul dintre cele mai răspândite mituri despre  eSports este cel pe care părinții îl spun constant copiilor lor pentru a-i convinge să renunțe la aspirațiile lor. Nu ai cum să devii un jucător profesionist. Intenționezi cu adevărat să continui să te joci jocuri video pentru totdeauna? Ce vei face în viitor, când reflexele tale nu te vor mai putea salva?

Cu toate acestea, meseriile din sporturile electronice merg dincolo de a juca la nivel profesionist. Dezvoltarea rapidă a industriei a deschis o mulțime de noi perspective. Persoanele care sunt interesate de esports și care caută o cale de acces, dar nu posedă neapărat abilitățile tehnice pentru a deveni jucători profesioniști, vor fi bucuroase să descopere că există o mulțime de alternative diferite în profesiile din esports.

Una dintre cele mai căutate ocupații în acest moment este jurnalismul esports. La mare căutare sunt și posturile de manager și antrenor! Mai mulți analiști, casteriști și alți profesioniști din domeniul transmisiunilor sunt în permanență necesari pentru organizații. Același lucru este valabil și pentru psihologi, profesioniști în fitness și nutriționiști. Acest mit al sporturilor sportive este demitizat, deoarece există numeroase perspective de angajare în sectorul sporturilor sportive.

Concluzie

Cele mai răspândite concepții greșite despre esports, care sunt enumerate mai sus și care pot fi destul de înșelătoare, sunt încă susținute de unele persoane în timpurile moderne. Aceste mituri sunt rezultatul celor cărora nu le pasă de tehnologia modernă și nu încearcă să descopere adevărul despre aceasta. Aceste mituri se vor risipi în cele din urmă, creând și mai multe șanse pentru noua și interesanta afacere esports.