5. City Hospital – Dubai, EAU
În acest spital, pacienţii se simt câteodată ca într-un hotel de cinci stele. Au şi de ce: aici au o piscină interoară, spa, jacuzzi şi sală de fitness, precum şi un etaj dedicat VIP-urilor cu intrare separată, lifturi şi servicii de servire.

4. Florida Hospital Waterman – Tavares, Florida, Statele Unite
 Spitalul este construit în jurul unui habitat natural cu specii de păsări protejate, de care se ocupă o parte dintre angajaţii spitalului. Aspectul este unul de hotel iar rezervele de recuperare au mai multe încăperi, inclusiv una pentru primirea vizitatorilor.

3. Spitalul Internaţional Matilda – Hong Kong, China
Acest spital modern din Hong Kong este situat în regiunea istorică Victoria Peak, de unde se poate vedea Marea Chinei. Are are pereţi din sticlă glisanţi şi tavanul iluminat cu LED.

2. Henry Ford West Bloomfield – Bloomfield, Statele Unite

Spitalul are un mall în interior şi funcţionează aproape în întregime cu energie regenerabilă pentru încălzire şi răcire. Mai mult, colectează apa de ploaie pentru a o refolosi şi are un sistem de reciclare foarte bine pus la punct.


2. Henry Ford West Bloomfield – Bloomfield, Statele Unite
Spitalul are un mall înăuntru şi funcţionează aproape în întregime cu energie regenerabilă, pentru sistemele de încălzire şi răcire. De asemenea, angajaţii spitalului sunt instruiţi să recicleze.

1. Sharp Memorial Hospital – San Diego, Statele Unite
Deseori comparat cu un magazin de lux sau hotel, spitalul are lifturi separate pentru pacienţi şi medici, o grădină pe acoperiş, rezerve private cu canapele pentru vizitatori şi pereţii împodobiţi cu tablouri vesele.
l