Cu toate că în următorii ani au fost anunţate mai multe deschideri de unităţi hoteliere pe piaţa bucureşteană, în prima jumătate a anului în curs mare parte au fost fie amânate, fie anunlate, potrivit celui mai nou raport Jones Lang LaSalle.De asemenea, în perioada 2010-2012 vor fi deschise doar câteva unităţi hoteliere. Studiul mai arată că, deşi cererea pe piaţa din Capitală este mult mai mare pe segmentul preţurilor medii, viitoarele deschideri vor fi pe unităţi de 4
Cu toate că în următorii ani au fost anunţate mai multe deschideri de unităţi hoteliere pe piaţa bucureşteană, în prima jumătate a anului în curs mare parte au fost fie amânate, fie anunlate, potrivit celui mai nou raport Jones Lang LaSalle.
De asemenea, în perioada 2010-2012 vor fi deschise doar câteva unităţi hoteliere. Studiul mai arată că, deşi cererea pe piaţa din Capitală este mult mai mare pe segmentul preţurilor medii, viitoarele deschideri vor fi pe unităţi de 4 şi 5 stele.
La finele primul semestru al anului în curs, pe piaţa din Bucureşti se numărau 69 de unităţi hoteliere cu un număr de 8.931 de camere clasificate de la 3 la 5 stele.
În prima parte a celui de-al treilea trimestru din acest an, mai precis în luna august, va fi inaugurat un nou hotel de lux, Grand Hotel Continental, amplasat pe Calea Victoriei.
Fără tranzacţii de spaţii hoteliere!
Pe piaţa din România, cel mai mare volum de investiţii a fost atins în anul 2007, când nivelul de tranzacţii pe segmentul hotelier a fost de 62 milioane de euro.
Începând din anul 2007 însă piaţa a stagnat, ca urmare a situaţiei economice dificile din întreaga lume. Astfel, în ultimii doi ani nu au mai fost înregistrate tranzacţii e peste 10 milioane de euro.
Potrivit raportului Jones Lang LaSalle, această situaţie nu se va schimba nici în viitorul apropiat deoarece investitorii aleg să rămână în tările de origine, unde riscul este mai mic decât în ţările emergente.