Printre cele mai cunoscute proprietăţi ale acestor fructe este cea asupra funcţiilor cerebrale. De altfel, chiar forma miezului nucii i-a făcut pe oameni, încă din Antichitate, să le declare ”alimentele creierului.” Aceste observații empirice au fost demonstrate apoi prin studii ştiinţifice care au confirmat efectul benefic al nucilor în ceea ce priveşte eliminarea „pierderior de memorie“ şi sporirea capacităţilor intelectuale.
De ce sunt nucile atât de sănătoase
Iată câteva beneficii ale nucilor, pe care, poate, puțini le cunosc, reamintite de Timesnownews.
- Ajută la controlul greutății
Dacă sunteți în căutarea unei gustari sănătoase care să învingă foamea și să vă ajute să slăbiți, nucile pot fi alegerea potrivită. În ciuda faptului că sunt bogate în calorii, nucile fi ”prietenoase” cu greutatea. Ele dau senzația de sațietate prin promovarea controlului apetitului. Acest lucru poate avea beneficii excelente în gestionarea greutății.
- Susțin sănătatea inimii
Deși grăsimile nu sunt considerate bune pentru inimă, unele grăsimi sănătoase pot susține sănătatea generală. Nucile sunt o sursă de grăsimi sănătoase și pot ajuta la gestionarea nivelului de colesterol și a hipertensiunii.
- Ajută digestia
Un intestin sănătos joacă un rol crucial în reglarea digestiei. Consumul regulat de nuci poate ajuta la îmbunătățirea microbiotei intestinale, fiind o alegere excelentă pentru a stimula digestia.
- Îmbunătățesc starea de spirit
Știați că acizii grași Omega 3 ajută la îmbunătățirea stării de spirit? Nucile sunt o sursă bogată de acizi grași Omega 3 și pot regla sistemul nervos central.
- Reduc riscul de diabet de tip 2
Probabilitatea de face diabet zaharat scade cu peste 30% la persoanele care consumă cel puţin 30 g nuci pe zi, de 5 ori pe săptămână. Grăsimile mono şi polinesaturate ameliorează sensibilitatea la insulină.