Conform unui studiu Panda Security privind tipurile de site-uri web infectate cu malware şi blocate de soluţiile antivirus ale companiei în Q1 2011, 25 % din site-uri au folosit drept momeală conţinut video sau audio, 21,63 % se referă la programe tip « installer » (programe destinate instalarii de drivere, plugin-uri etc) sau update-uri de software,  16,53 % au pretins că sunt programe « crack » şi generatoare de chei şi 16 % au fost URL-uri pentru reţele sociale.

eBook-urile sunt pe locul 5 în listă (5,25 % din total), urmat de descărcările P2P ş conţinutul pentru adulţi. Topul este închis de site-urile care oferă programe software pentru calculatoare, sisteme de operare, browsere, jocuri video şi software antivirus (toate folosite în mai puţin de 3% din cazuri).

Cele mai blocate URL-uri din primul trimestru

Cele mai blocate trei site-uri de către produsele Panda în primul trimestru al anului sunt trei pagini web din Brazilia, primul referindu-se la un video lansat de Consulatul Japonez indicând salvarea unui grup de supravieţuitori ai tsunam-iului.

Al doilea site conţine un video care arată ca un presupus scurt-circuit care a provocat moartea a 15 persoane, iar al treilea conţine înregistrări privind o presupusă concediere a unui ofiţer de poliţie din cauza activităţilor sale pe internet.

Topul în funcţie de popularitate

Studiul arată preferinţele utilizatorilor în raport cu ispitele utilizate. De exemplu, dacă aruncaţi o privire la aplicaţiile P2P, veţi vedea că cel mai popular program este Ares, urmat de Torrent şi eMule.

În ceea ce priveşte retelele sociale, Facebook este încă rege, urmat de Messenger, Tuenti şi MySpace.

Cel mai căutat sistem de operare este Windows, urmat de Mac şi Linux. Internet Explorer domină încă piaţa browserelor Web, urmat de Firefox şi Chrome.