După ce în ultima perioadă box office-urile au fost sparte de producţii mult aşteptate ca „2012” sau „The Twilight Saga: New Moon” („Saga Amurg: Luna Nouă”), jurnaliştii de la Reuters au realizat un top al celor mai proaste filme din ultimii 10 ani, după pierderi înregistrate dar şi în ceea ce priveşte modul de realizare.

The Adventure of Pluto Nash

Pelicula cu Eddie Murphy este prima în topul celor de la Reuters. Filmul a apărut în august 2002 şi a avut un buget de realizare de 100 de milioane de dolari însă încasările au fost de-a dreptul dezastruoase, abia ajungând la 4,4 milioane de dolari. Filmul este un exemplu foarte clar al faptului că Murphy este un adevărat „ţepar” al industriei cinematografice, onorariul său fiind mai mare decât încasările întrgului film.

Battlefield Earth

Lansat în luna mai a anului 2000, filmul cu John Travolta i-a costat pe producători 75 de milioane de dolari iar încasările au fost nici mai mult nici mai puţin de 21 de milioane de dolari. Cu toate că pelicula se baza pe un roman iar Travolta promisese că va depăşi „Star Wars”, lucrurile au fost exact pe dos.

Land of the Lost

Filmul care îl are în rolul principal pe Will Ferrell a apărut în luna iunie a acestui an şi a costat 100 milioane de dolari dar încasările au fost doar de 65 milioane dolari. Eşecul peliculei a dus chiar la concedierea a doi directori ai studiourilor Universal.

Gigli

Chiar dacă Ben Affleck şi Jennifer Lopez au jucat rolurile principale, filmul lansat în august 2003 a fost un adevărat eşec. Costurile de 54 de milioane de dolari au fost „răsplătite” cu încasări de doar 6,1 milioane de dolari. Analiştii de film au susţinut că numele filmului, pe care mulţi nu au ştiut cum să îl pronunţe, a ţinut publicul departe de această producţie.

Town&Country

Lansat în 2001, pelicula a avut numai ghinion. Piedicile întâmpinate pe platouri au dublat practic costurile, ducându-le în jurul valorii de 90 de milioane de dolari. Încasările au fost însă minuscule: 6,7 milioane de euro.

Catwoman

Filmul cu Halle Berry în rolul principal nu a avut un succes atât de mare precum se aşteptau producătorii care au investit 100 de milioane de dolari. După ce filmul cu un supererou feminin nu a făcut cine-ştie-ce audienţă, încasările abia au ajuns la 40 de milioane de dolari.

The Invasion

Filmul cu Nicole Kidman, lansat în vara lui 2007, a costat 80 de milioane de dolari. Încasările generate nu au trecut de 15,1 milioane de dolari.

Rollerball

Distribuţia peliculei, din care fac parte Jean Reno, Chris Klein, LL Cool, nu au ferit Rollerball de la eşec. Cu un buget de 70 de milioane de dolari, pelicula a reuşit să strângă abia 19 milioane de dolari.

Grindhouse

Nici un alt film în regia lui Quentin Tarantino şi Robert Rodriguez nu a avut rezultate mai proaste! Acesta a costat 67 milioane dolari şi a făcut încasări de doar 25 milioane de dolari.

The Spirit

Cu toate că afişele prevesteau mii de spectatori şi încasări extraordinare, filmul cu Samuel L. Jackson  a fost un fiasco. Costurile au fost de 60 milioane de dolari iar încasările de doar 19,8 milioane de dolari.