Cele mai pufoase clătite! Rețeta secretă care nu dă greș niciodată

clatite ovaz

SURSA FOTO: Dreamstime

Cum să faceți clătite din fulgi de ovăz cu sos de zmeură și miere. Aceasta este una din rețetele cele mai apreciate pe YouTube. Mulți americani au încercat-o încă din perioada pandemiei și au fost așa de încântați, încât au introdus-o în meniul săptămânal.

Rețeta pe bază de ovăz este simplă, sănătoasă și reconfortantă

Clătitele rămân alternativa perfectă pentru un desert delicios, dar și la micul dejun. Cu ingredientele potrivite, clătitele sunt hrănitoare și satisfac papilele gustative, indiferent de combinațiile pe care le adăugăm.

Deși rețeta de bază a evoluat într-o mulțime de variante, clătitele se prepară de obicei doar din făină, lapte, ouă și sare.

Rețeta oferită de acest site, pe bază de ovăz, este simplă, sănătoasă și reconfortantă.

Modul de preparare și ingrediente necesare

Pentru 5-6 clătite veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

Pentru sos:

150 grame miere
150gr zmeură

Pentru clătite

100 gr de ovăz (folosiți ovăz fără gluten dacă este necesar)

un sfert de linguriță fulgi de sare de mare

o linguriță praf de copt

o linguriță și jumătate scorțișoară măcinată
100 ml lapte de ovăz, sau orice alt fel de lapte

un ou

o linguriță extract de vanilie

o lingură ulei de floarea soarelui

Indicații

1. Amestecați mierea și zmeura într-o cratiță. Țineți pe foc 3 minute, până când s-au topit. Apoi lăsați sosul deoparte.

2. Într-un robot de bucătărie sau blender, amestecați ovăzul până capătă textura făinii. Nu trebuie să fie ca o pudră fină, ci puțin mai gros.

Pentru a face clătite, amestecați ingredientele uscate. Apoi, în alt bol, amestecați ingredientele umede (cu excepția uleiului). Turnați ingredientele umede peste cele uscate și amestecați pentru a se omogeniza.

4. Încingeți o tigaie antiaderentă cu ulei. Prăjiț clătitele la foc mediu scăzut sau până când se rumenesc pe ambele părți. Scoateți-le pe farfurie și serviți-le cu sos cald de zmeură și miere deasupra.

Folosiți ingrediente cât mai proaspete

Calitatea ingredientelor este extrem de importantă. Chiar și bicarbonatul de sodiu, care face clătitele pufoase, nu ar trebui să fie mai vechi de 6 luni. Dacă aveți doar lapte la dispoziție, adăugați un strop de lămâie înainte de amesteca ingredientele uscate. Aciditatea este importantă în echilibrarea aromelor clătitelor.

Aveți grijă cât de mult amestecați aluatul

Amestecați aluatul până când ingredientele uscate și umede se încorporează. Mai exact, până când făina nu se mai vede. Dacă amestecați în exces, glutenul va începe să se dezvolte, iar astfel clătitele nu vor mai fi pufoase.

Nu pregătiți aluatul cu mult înainte

Nu puteți face aluatul cu o seară înainte sau chiar cu o oră înainte de a face clătitele. Dacă faceți alatul cu puțin timp înainte de a le prăji, veți obține clătite mult mai ușoare și mai pufoase.

Lăsați aluatul să se odihnească

O altă greșeală comună care are legătură cu punctul de mai sus: După amestecare, multă lume nu lasă aluatul să se odihnească și începe să pună direct compoziția în tigaie. După ce amestecați aluatul, acesta trebuie lăsat să se odihnească timp de 10- 15 minute. În acest fel, aluatul nu se va mai rupe în tigaie.

Folosiți ulei

Untul de arde foarte ușor. Mai ales când tigaia este ținută la foc mediu pentru o perioadă lungă de timp. De preferat ar fi ca atunci când faceți clătite să le prăjiți în ulei vegetal și să ștergeți tigaia după fiecare două reprize.