Cu bugete de miliarde de euro și cu membri ce depășesc în unele cazuri un milion de persoane, iată clasamentul celor mai puternice cinci forțe armate de pe glob.
Franța nu are reputația unei superputeri armate, dar ocupă locul cinci în clasament datorită numărului mare de soldați, peste 360.000 împărțiți în forțele navale, terestre și aeriene. Cea mai puternică divizie este cea navală. Bugetul de apărare al Franței se ridică la 58 miliarde de dolari.
Locul patru este ocupat de India, care are se mândrește cu forțe speciale foarte bine antrenate. Numărul membrilor activi din armata indiană este de 1,3 milioane, însă acestora li se mai adaugă alte 2,1 milioane de rezerviști și 1,3 milioane de paramilitari. Numărul total se ridică astfel la 4,7 milioane de membri. India are 80 de focoase nucleare.
Rusia, fostă super putere militară, deține în prezent suficient armament. Numărul soldaților activi este de 1,2 milioane, plus 750.000 de rezerviști. Numărul paramilitarilor se ridică la 5.000. Bugetul anual al armatei este de 64 de miliarde de dolari. Doar două țări au buget mai mare, China și SUA. Toți bărbați ruși cu vârsta între 18 și 27 de ani sunt obligați se efectueze serviciul militar de 12 luni. Sunt excluși studenți și părinții a doi sau mai multor copii. Rusia are cele mai multe focoase nucleare, dar majoritatea nu sunt active.
China se află pe locul doi cu 2,3 milioane de militari activi, 800 de mii de rezerviști și 1,5 milioane de paramilitari. Bugetul de apărare al Chinei este de 129 de miliarde de dolari și este crescut anual cu 12-15%. China are 240 de focoase nucleare.
Statele Unite ocupă locul întâi. Înființată în 1775, armata SUA a luptat în majoritatea conflictelor mondiale, în Coreea, Vietnam, Golf, etc. Cu un buget de 689 miliarde de dolari și 1,4 milioane de soldați activi, armata SUA este cea mai modernă și mai tehnologizată din lume.