Cele mai sănătoase alimente pe care trebuie să le consumați în timpul iernii. Mai mult decât în orice anotimp, iarna, includerea alimentelor sănătoase în dietă ne poate proteja împotriva infecțiilor sezoniere, precum răceala și gripa.
Cele mai sănătoase alimente pentru iarnă
Cele mai sănătoase alimente pentru iarnă. Alimentele bogate în vitamine, minerale și antioxidanți sunt printre cele mai sănătoase și ar trebui incluse la fiecare masă.
Când temperaturile scad semnificativ, vasele de sânge se îngustează, ceea ce înseamnă că fluxul de sânge este restricționat și inima trebuie să lucreze mai mult pentru a pompa sânge în jurul corpului.
Ca urmare, tensiunea arterială și ritmul cardiac pot crește, iar circulația poate încetini. Acest lucru duce la o scădere a temperaturii corpului și, în consecință, la răceală.
Legumele care ne ajută să trecem cu bine în această perioadă
Pentru a depăși efectele sezoniere, există anumite legume care ne ajută să trecem peste această perioadă.
Potrivit Foxnews, dacă v-ați săturat de legume banale precum ceapa și usturoiul, puteți încerca și altceva pentru a lupta cu virusurile și bolile inflamatorii. Dacă până acum le-ați ignorat, acum merită să le încercați!
Frunze de schinduf
Schinduful este o plantă aromatică din familia leguminoaselor. Semințele de schinduf au o aromă puternică și un gust dulce-amărui, asemănător zahărului ars.
Consumul frunzelor de schinduf pe timpul iernii vă ajută să nu resimțiți atât de puternic frigul, deoarece acestea conțin acid folic, fier, proteine, potasiu, vitaminele A, B, B3, C și E, fibre și fitoestrogen. Schinduful este o plantă folosită din cele mai vechi timpuri în medicina alternativă.
Ajută viitoarele mamici să mențină nivelul de fier și acid folic în timpul sarcinii și alăptării și, de asemenea, acționează ca un galactogog.
- reduce durerile menstruale
- tratează tulburările hormonale și de reproducere
Este utilizat în tratarea astmului, bronșitei, artritei, problemelor pielii, durerilor de gât și inflamațiilor gastrointestinale.
Frunzele de muștar
Au un conținut scăzut de calorii și oferă o sursă excelentă de vitamine B1, B2, B6, C, E, K, acid folic și minerale precum calciu, caroteni, mangan, cupru, magneziu, proteine, potasiu și fier.
- Au un conținut ridicat de antioxidanți și protejează împotriva cancerului
- Ajută la protejarea împotriva bolilor de inimă și promovează sănătatea oaselor
- Bogate în fibre, care ajută la mișcările intestinale, prevenind constipația
- Utile pentru femei în timpul menopauzei și al sarcinii
- Ajută la prevenirea artritei, osteoporozei și anemiei
Spanacul
Spanacul este un alt superaliment pentru sănătate pe vreme rece și uscată, încărcat cu minerale, vitamina A, C, E, K, acid folic, fier și sărac în calorii
- Întărește sănătatea oaselor
- Ajută la scăderea tensiunii arteriale, menține nivelul zahărului din sânge și previne cancerul
- Ajută la combaterea deficitului de fier
Sfecla roșie
Sfecla roșie este o legumă vibrantă și colorată. Conține o varietate de nutrienți unici care stimulează sănătatea.
- Conține fier, vitaminele A, B6 și C și câteva minerale
- Ajută în procesul de detoxifiere a ficatului
- Limitează riscul de diabet, obezitate și boli de inimă
- Ajută la creșterea leucocitelor și luptă împotriva inflamației
- Întărește sistemul imunitar