Noaptea dintre ani ne-a prins pe mai toţi în mână cu un pahar de şampanie. Cumpărată în grabă de la magazinul din colţ sau de la supermarket. Pentru unii români, însă, şampania nu e doar o „fiţă” de Anul Nou, ci un mod de a-şi etala, indiferent de prilej, fie bunul gust, fie bogăţia. „Capital” vă prezintă un top al celor mai scumpe şampanii vândute anul trecut în ţara noastră.

Mathusalem Amour de Deutz
5.000 euro (20.000 lei)

Amour de Deutz este o şampanie de culoare aurie, elegantă, amplă şi rasată.  Prin această şampanie se exprimă eleganţa nobilă a soiului Chardonnay.Importatorul  acestei mărci în România a vândut anul acesta aproximativ 365 de sticle la 6 litri din ediţia limitată.

191-44730-04_top_2_52.jpg

 

 

Champagne Cristal Louis Roederer
1.150 lei

Cuvée Cristal a fost creată special pentru Ţarul Alexandru al II-lea. Şampania este produsă doar în anii în care strugurii de Chardonnay şi Pinot Noir ajung la o maturitate desăvârşită. Din această marcă, firma Le Manoir a vândut în România circa 200 de sticle.

191-44731-04_top_3_52.jpg

 

Duval-Leroy Femme de Champagne Brut
650 lei

Femme de Champagne îmbină arome simple, armonioase din vinul Chardonnay (79%) şi Pinot Noir (21%). Şampania accentuează toate simţurile prin eleganţa rafinată a aromelor florale. Cu această bă­­utură casa Duval-Leroy a câştigat numeroase premii in­­ter­na­­ţionale Din acest sor­ti­ment, în România, s-au vân­dut în 2009 mai puţin de zece sticle.