Lamborghini Aventador LP700-4 este cel mai nou supercar al italienilor. Acesta este echipat cu un motor V12 aspirat, care are o cilindree de 6.5 litri şi oferă 700 CP şi 690 Nm. Bolidul ajunge de la  0-100 km/h în doar 2,9 secunde, iar viteza maximă este de 350 km/h. Sistemul de frânare este compus dintr-un set de discuri de 400 milimetri pentru puntea faţă şi de 380 milimetri pe cea din spate.

Maşina măsoară 4,78 metri în lungime, 2,26 metri în lăţime şi are o înăltime de numai 1,13 metri. Supercarul va fi lansat pe piaţă în vara acestui an la un preţ de 255.000 euro, fără taxe. Lamborghini a anunţat ca întreaga producţie pentru un an este deja rezervată.

Alfa Romeo 4C este un concept care prefigurează un viitor coupe sportiv al italienilor. Modelul de serie care va fi dezvoltat pe baza conceptului 4C va apărea pe piaţă în 2012 şi va arata aproape la fel ca prototipul. Alfa Romeo 4C ajunge de la 0-100 km/h în doar 5 secunde şi are o viteză maximă de 250 km/h. Aceste performanţe sunt posbilie graţie motorului turbo Multi-Air de 1,8 litri, care dezvoltă 200 CP şi transmisiei automate TCT, cu dublu ambreiaj.

La Geneva, germanii de la BMW au adus conceptul Vision ConnectedDrive. Roadster-ul cu două locuri foloseşte informaţii primite de la alte maşini (tehnologia Car2Car Communication), de la elemente de infrastructură precum spaţii de parcare sau semafoare (tehnologia Car2Infrastructure) şi de la sistemul de navigaţie, pentru a asista conducătorul auto în alegerea traseului optim.

Automobilul poate propune parcări în apropierea destinaţiei, soluţii alternative care pot include, ca alternativă de deplasare către destinaţie, şi transportul în comun. Prin apelarea serviciului BMW Assist Information Service (deja disponibil în anumite ţări) un operator poate oferi asistenţă completă pentru orientare în oraş. Există inclusiv posibilitatea de a recomanda restaurante, de exemplu, urmând ca adresa să fie apoi trimisă automat în sistemul de navigaţie.

Designul BMW Vision ConnectedDrive întruchipează legătura dintre conducător şi automobil şi dialogul dintre conducător şi pasager, precum şi interacţiunea ocupanţilor vehiculului cu mediul. Zonele funcţionale ale BMW ConnectedDrive sunt simbolizate pe trei niveluri – confort, siguranţă şi infotainment. Schimbul de date şi informaţii pentru toate cele trei arii funcţionale este vizualizat prin instalaţia de lumini şi prezentarea foarte complexă din cadrul expoziţiei.