JACK DANIEL’S
360.000 de litri

Jasper Daniel, părintele licorii, a preferat să producă whisky „sour mash“, cu filtrare specială. Adică, ingredientele (porumb, secară şi orz) sunt amestecate cu apa din izvorul propriu, formând o mixtură fermentabilă, aşa-numitul „mash“. Din mash-ul distilat, Daniel a hotărât să impună o etapă intermediară, în care fiecare picătură de whisky este trecută, timp de 24 de ore, printr-un filtru de mangal din lemn de arţar. BDG Import, distribuitorul Jack Daniel’s pe piaţa locală, a înregistrat în primele şase luni din 2010 venituri de circa 26 de mil. de lei, fără taxe (6,1 mil. de euro) din comercializarea acestui brand.

222-54962-04_ballentines_loc2_30.jpgBALLANTINE’S FINEST
320.000 de litri

În ciuda modernităţii sale, tradiţia începută de George Ballantines şi fiii săi în 1827 continuă şi azi în metodele de obţinere a acestei băuturi. Pentru obţinerea sa se compun nu mai puţin de 43 de tipuri diferite de whisky. Tudor Furir, director general al Pernod Ricard România, importatorul mărcii, a declarat pentru Capital că, pentru 2010, estimează că piaţa totală de whisky ar putea scădea cu 10%, în cel mai bun caz menţinându-se la nivelul anului trecut.

222-54963-04_teachers_loc3_30.jpgTEACHER’S
245.000 de litri

William Teacher începe să comercializeze whisky în anul 1830 şi, de atunci, tradiţia producţiei acestei băuturi este păstrată în familie şi dezvoltată generaţie după generaţie. Teacher’s are un caracter robust, cu aromă bogată, dată de conţinutul ridicat de single malţ, de minimum 45%. Tipurile de single malţ, definitorii pentru Teacher’s, sunt Ardmore şi Glendronach. Recipientele folosite pentru maturarea acestui blend sunt butoaie mari de lemn, inclusiv butoaie de sherry. În România, brandul este distribuit prin intermediul companiei Cristalex.