Conarg a început să dea în folosinţă locuinţele din ansamblul „Răsărit de Soare”, din cartierul Titan din Bucureşti. Complexul conţine 988 de apartamente şi 1.124 de locuri de parcare. Potrivit dezvoltatorului, până acum au fost vândute 75% dintre apartamente. Cele mai preferate de cumpărători au fost garsonierele, care au între 47-63 mp, iar preţul lor începe de la 39.000 euro (fără TVA). Pe locul doi s-au situat apartamentele cu două camere. Garsonierele şi cele cu două camere au fost la mare căutare în primul rând pentru că se încadrează în programul Prima Casă.

Un apartament cu două camere costă minim 60.000 de euro, unul de trei camere de la 80.000 de euro, iar pentru patru camere preţul porneşte de la 98.000 de euro.

Romeo Căzănescu, directorul general al companiei, a afirmat că a făcut până acum o serie de reduceri la preţurilor anumitor apartamente, pentru a le putea vinde mai repede. El spune că reducerile s-au făcut nominal, pentru fiecare apartament în parte, în funcţie de suprafaţă, numărul de camere şi amplasare. Din acest motiv, nu a putut să dea un procent aproximativ al reducerilor aplicate.

Locurile de parcare din subteran costă 9.000 euro, iar cele de la suprafaţă costă 6.000 euro. Potrivit dezvoltatorului, numai 40% dintre cei care au cumpărat locuinţe au luat şi locuri de parcare. Având în vedere că oferta concurează cu apartamentele din blocurile comuniste, preţul unui loc de parcare poate fi considerat destul de ridicat de mai mulţi eventuali cumpărători ale căror venituri nu le permit să-şi achiziţioneze o locuinţă mai scumpă.

În ceea ce priveşte alte facilităţi, Romeo Căzănescu a arătat spre hypermarketul Auchan prezent chiar gard în gard cu ansamblul. Astfel, unul dintre avantajele proiectului este amplasarea lângă un asemenea centru comercial, precum şi lângă mall-ul Iris Shopping Center.

Modificare de strategie

Despre Quadra 2, Romeo Căzănescu a declarat că strategia Conarg este de a vinde numai după ce construcţia la complex a fost deja începută. „Acum nu se mai vinde la stadiul de proiect. Am schimbat strategia acum”, a declarat el.

Acum un an, compania a anunţat că va investi circa 75 milioane euro în acest proiect situat în zona Politehnicii din Bucureşti. Va conţine 850 apartamente, pe un teren de 20.500 mp. Quadra Place 2 este un complex rezidenţial mai scump, preţul fiind de circa 1.000 euro/mp.