Cele patru fructe ideale în cura de detoxifiere! Ar trebuie consumate zilnic

Sursa: Dreamstime

Stările de oboseală persistente sau problemele pielii pot fi primele semne care anunță nevoia urgentă a eliminării toxinelor acumulate în organism. Detoxifierea este o practică medicală adoptată în toată lumea pentru curățarea corpului de toate aceste substanțe nocive.

Iar organismul are propriile mecanisme de eliminare a toxinelor, prin funcția hepatică, renală, limfatică și pulmonară.

Dar e bine să dăm și noi o mână de ajutor, schimbându-ne anumite obiceiuri. Pentru asta, există unele alimente care sunt foarte utile în derularea procesului. Un loc de cinste în ocupă aici fructele, pline de nutrienți.

Dieteticianul Paula Doebrich spune că „toate fructele sunt sănătoase și ajută organismul în procesul de detoxifiere”, dar patru dintre ele își fac treaba cel mai bine. Este vorba de afine, zmeură, portocale și strugurii roșii, scrie SheFinds.

Afinele, ideale pentru detoxifiere

Doebrich spune că, indiferent dacă acest fruct este proaspăt sau congelat, este ideal pentru cei care doresc o detoxifiere a corpului.

”Afinele sunt pline de antioxidanți, vitamina C, acid folic și potasiu. Sunt și o sursă excelentă de fibre”, explică ea, menționând că toți acești nutrienți sunt perfecți pentru a susține abilitățile naturale de detoxifiere ale organismului. Ea recomandă să optați pentru varianta congelată.

„Toate fructele și legumele sunt congelate la maturitate maximă, ceea ce face din ele o alternativă mai bună decât cele proaspete și nu atât de coapte”, spune ea. „Desigur și cele proaspete sunt grozave, dar nu sunt întotdeauna disponibile”, explică ea.

Zmeura hrănește corpul cu antioxidanți

Un alt fruct care funcționează perfect fie congelat, fie proaspăt, este zmeura. Ca și afinele, zmeura hrănește corpul cu antioxidanți care îi vor permite să efectueze procesul de detoxifiere.

„Zmeura este o sursă excelentă de antioxidanți, de vitamina C, fibre și mangan”, explică Doebrich.

„Principalii antioxidanți din zmeură sunt antocianinele, despre care se știe că sunt foarte bune pentru sănătatea cardiovasculară”, adaugă ea.

Portocalele, un detoxifiant natural

Sunt sunt un alt fruct minunat, un detoxifiant natural, pe care îl puteți savura în fiecare dimineață pentru a începe ziua în formă și a menține corpul într-o formă maximă. Portocalele conțin vitamina C, despre care Doebrich spune că este un antioxidant puternic.

În plus, sunt „o sursă de hesperidină – principalul antioxidant din citrice”, explică Doebrich. „Acest compus poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale și are proprietăți antiinflamatorii”, adaugă ea.

Struguri roşii fac minuni când vine vorba de detoxifiere

Strugurii sunt la fel de benefici, pe cât sunt de delicioși, mai ales când vine vorba de a ajuta corpul să se detoxifieze. Strugurii roșii sunt o opțiune foarte bună, notează Doebrich, pentru că au acea „culoare roșie datorită antioxidanților numiți antociani”.

În plus, sunt bogați în licopen, beta-caroten și vitamina C. Doebrich amintește și că strugurii roșii conțin polifenol resveratrol, un compus cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii care ajută corpul să lupte împotriva bolilor.

„Inutil să mai spunem că strugurii sunt o sursă semnificativă de resveratrol atunci când vine vorba de detoxifiere”, adaugă Doebrich.