Forever 21, un renumit brand de modă, a căzut victimă concurenței electronice. Se pare că a solicitat duminică protecţia faţă de creditori conform legii falimentului din Statele Unite. În plus, majoritatea magazinelor din Europa și Asia vor fi închise.
Din 2007, peste 20 retaileri americani au intrat în faliment, după ce Amazon a acaparat piața.
Mai mult, Forever 21 are active şi datorii suprinse între 1-10 miliarde de dolari.
Renumitul brand a obţinut o finanţare de 275 de milioane de dolari din partea creditorilor existenţi, JPMorgan Chase Bank, N.A. ca agent, şi 75 de milioane de dolari sub formă de capital nou din partea TPG Sixth Street Partners şi a unor fonduri afiliate.
Cu această finanțare, compania își va continua activitatea în mod normal, însă doar în Mexic și America Latină, zonele cele mai profitabile pentru ei, în timp ce majoritatea magazinelor din Europa și Asia vor fi închise.
În plus, săptămână trecută, compania a anunţat că se va retrage din Japonia şi va închide toate cele 14 magazinele din această ţară până la sfârşitul lunii octombrie.
Forever 21 a fost fondată în 1984, iar până în prezent compania se poate lăuda cu 815 magazine, în 57 de ţări.
Lazard acţionează ca bancă de investiţii pentru Forever 21, Kirkland & Ellis este consultant juridic, iar Alvarez & Marsal acordă consultanţă pentru restructurare.