India intenţionează să înfiinţeze un centru de outsourcing într-o închisoare din statul Andhra Pradesh, urmând să angajeze 200 de deţinuţi cu studii adecvate care să asigure anumite servicii pentru companii, ca introducere, procesare şi transmitere de date.

Proiectul va fi derulat la închisoarea Charlapally, în apropierea capitalei Hyderabad a statului Andhra Pradesh, în următoarele patru luni. Închisoarea, cu 2.100 de deţinuţi, dispune de facilităţi tehnologice de ultimă oră.

India este un hub al industriei mondiale de outsourcing, însă acesta este primul proiect prin care un astfel de centru va fi înfiinţat într-o închisoare.

Proiectul este un parteneriat public-privat între departamentul penitenciarelor şi compania IT Radiant Info Systems.

„Ideea este să asigurăm un viitor bun pentru condamnaţii cu studii după ce vor ieşi din închisoare. Cu experienţa din domeniul outsourcingului, orice companie îi va angaja în viitor”, a afirmat directorul general al sistemului penitenciarelor din Andhra Pradesh, Gopinath Reddy.

Închisoarea a fost aleasă pentru proiect deoarece aproape 40% din deţinuţi au studii adecvate, a afirmat Reddy.

Noua firmă, care va asigura servicii şi pentru bănci, va lucra nonstop în schimburi de câte 70 de persoane.

Deţinuţii angajaţi vor câştiga de până la zece ori mai mult decât în mod obişnuit, a spus C. Narayana Charyulu, directorul Radiant.

„Condamnaţii primesc 15 rupii (33 de cenţi) pe zi pentru alte activităţi, ca fabricarea de piese de mobilier din oţel sau muncă în industria textilă, dar noi intenţionăm să-i plătim cu de la 100 de rupii (2,2 dolari) până la 150 de rupii (3,32 dolari)”, a spus el.

Proiectul pilot va fi extins şi în alte state dacă va avea succes, au adăugat oficialii.
Din cei 13.000 de deţinuţi din închisorile din Andhra Pradesh, aproximativ 2.000 au studii adecvate pentru a lucra în domeniul outsourcingului.

SURSA: Mediafax