Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a atribuit firmelor Search Corporation şi Kappa Arhitects&Engineers, trei contracte de 7,36 milioane de lei, fără TVA, pentru consultanţă la lucrările de modernizare a trei sectoare ale centurii Capitalei.

Astfel, Search Corporation va realiza consultanţa pentru tronsonul dintre Autostrada Bucureşti-Piteşti şi DN 7, valoarea contractului fiind de 2,49 milioane de lei, fără TVA, şi pentru sectorul dintre DN2 şi Autostrada Bucureşti-Cernavodă, pentru 2,61 milioane de lei, fără TVA.

Lucrările de construcţie pentru primul tronson, în lungime de 8,64 kilometri, sunt estimate la un cost de 39,04 milioane de euro, însă CNADNR nu a selectat momentan constructorul.

Sectorul dintre DN2 şi Autostrada Bucureşti-Cernavodă are o lungime de 10,98 kilometri. Nici pentru acest tronson, CNADNR nu a selectat încă un constructor şi estimează că lucrările vor costa 50,71 milioane de euro.

Ambele contracte sunt finanţate de la bugetul de stat, au o durată de 96 de luni, din care 36 luni pe perioada de execuţie şi 60 de luni de garanţie. Timpul alocat pentru execuţie se poate modifica în funcţie de finalizarea lucrărilor de construcţie.

SURSA:
Mediafax