Mai multi editori il curteaza de citeva saptamini pe seful Autoritatii pentru Privatizare si Administrarea Participatiunilor Statului (APAPS), pentru a-l determina sa-i desemneze i noul consiliu de administratie ce se va numi i citeva zile. Mai tare au dat din coate directorii cotidianelor Ziua si Adevarul, Sorin Rosca Stanescu si, respectiv, Dumitru Tinu. Ei au fost initial nominalizati, i secret, de Ovidiu Musetescu ca fiind reprezentanti ai editorilor de presa i CA al Rodipet. insa o desemnar
Mai multi editori il curteaza de citeva saptamini pe seful Autoritatii pentru Privatizare si Administrarea Participatiunilor Statului (APAPS), pentru a-l determina sa-i desemneze i noul consiliu de administratie ce se va numi i citeva zile. Mai tare au dat din coate directorii cotidianelor Ziua si Adevarul, Sorin Rosca Stanescu si, respectiv, Dumitru Tinu. Ei au fost initial nominalizati, i secret, de Ovidiu Musetescu ca fiind reprezentanti ai editorilor de presa i CA al Rodipet. insa o desemnare din partea celorlalti membri ai Clubului Romin de Presa nu a existat, desi era firesc ca nominalizarea sa se faca prin vot i CRP.
Ceea ce nu stiu, probabil, oficialii romini este ca cele doua publicatii, Adevarul si Ziua, au mai avut reprezentanti i CA al Rodipet, i perioada 1992-1994. Rezultatele s-au concretizat i niste contracte cu riscuri financiare comune itre editorii membri ai consiliului de administratie si Rodipet. Curtea de Conturi a scos la iveala, i urma unui control efectuat i 1997, aceste contracte preferentiale icheiate cu sapte case de editura: Adevarul, Dimineata, Cronica Romina, Ziua, Cotidianul, Azi si Sportul Rominesc. Beneficiind de un astfel de contract, icheiat i perioada i care Sorin Rosca Stanescu era membru i CA al Rodipet, cotidianul Ziua si-a dublat tirajul i perioada urmatoare. Acest ziar a ajuns sa detina astfel o pondere de 10,63% i difuzarea realizata de Rodipet i 1995. Controlul Curtii de Conturi a constatat ca, i perioada i care Rodipet a avut i CA reprezentanti ai unor edituri, s-a procedat, practic, la cumpararea de publicatii, care mai apoi au fost difuzate i nume propriu. Asta iseamna ca Rodipet a cumparat publicatiile de la edituri, apoi le-a scos la vinzare. Ce nu s-a vindut a fost iregistrat ca pierdere pentru societatea de difuzare, i timp ce editurile si-au icasat banii si pe publicatiile nevindute.
Se pare ca acum povestea se repeta. Riscul numirii i CA al Rodipet a unor anumiti editori poate duce la o noua forma de cenzura, prin care doar o parte din publicatii sa ajunga la cetateni. Societatea Rodipet, care are cea mai mare retea de distributie a presei din Rominia, trebuie sa ramina itr-o pozitie neutra fata de toti clientii sai. Iar daca guvernul Nastase a oferit totusi editorilor doua locuri i Consiliul de administratie, atunci numirea acestora se poate face si i functie de cifra de afaceri pe care Rodipet o deruleaza cu fiecare casa de editura i parte. Nu de alta, dar Omega Press Investment, societate ce editeaza ziarul Ziua, ocupa abia locul 12 i clasamentul caselor de editura ce sunt clientii Rodipet. Nici una dintre companiile situate pe primele cinci locuri nu s-a implicat i vreun fel i lupta pentru accesul la un loc i CA al Rodipet. Poate tocmai de aceea, exista teama ca batalia are de fapt i spate interese de grup, pe care numai cabinetul Nastase le poate stopa. Guvernul a fost la un pas de a nominaliza membrii Consiliului de Administratie la Rodipet i sedintele prevazute sa aiba loc luni 19 martie. Dar reactiile aparute prin publicarea unor articole i ziarele Libertatea si National, prin care era incriminata aceasta tentativa, a determinat executivul sa amine aceasta decizie.
Ultima ora: CRP a convocat de urgenta membrii pentru desemnarea reprezentantilor sai i CA al Rodipet.