Cei mai tineri directori executivi din lume nu au vârsta necesară nici măcar pentru șofat, dar au cu siguranță șoferi personali. Publicația "Business Pundit" a alcătuit un top 5 al celor mai tineri corporatiști din lume.
Harli Jordean are 8 ani și este un colecționar împătimit al bilelor colorate din sticlă. El a dezvoltat împreună cu familia sa o afacere online prin care vinde astfel de bile colorate și jocuri, la prețuri de aproape 1.000 de dolari. Harli mărturisește că atunci când va mai crește vrea să conducă compania cu adevărat, fără intermediari.

Sindhuja Rajaraman are 14 ani și conduce compania Seppan, care activează în domeniul animațiilor computerizate, în Chennai, India. Deși a fost detronată ca vârstă de Harli, în acest an, ea rămâne cel mai tânăr CEO recunoscut de Asociația Natională de Software și Companii IT. Succesul afacerii Seppan a apărut tot ca urmare a hobby-ului unui copil, ca și în cazul Marble King. "Totul a început acum 5 ani, când voiam să mă relaxez după școală făcând ceva nou", spune Sindhuja. Tatăl ei, desenator de profesie, a învățat-o tot ce ține de domeniu, iar în scurt timp, imaginația fetei l-a ajutat să creeze animații inedite. Chiar dacă își petrece toată ziua la birou, Sindhuja pretinde că nu are un salariu mai mare decât ceilalți angajați.

Următorul CEO din listă este mult mai "bătrân" decât cei de mai sus. Adam Goldstein are 23 de ani și este CEO-ul Hipmunk, un motor de căutare specializat pe turism și oferte de vacanță.în scurt timp, acest motor a detronat unele consacrate în acest domeniu, cum ar fi Kayak sau Orbitz.

Jared Hecht are 24 de ani și este CEO-ul companiei GroupMe, care a fost recent achiziționată de Skype, pentru 85 de milioane de dolari. GroupMe oferă servicii de mesagerie text, pentru companii.

David Karp are 25 de ani și este CEO-ul platformei de microblogging Tumblr’s. El a creat Tumblr’s după ce asesizat nevoia utilizatorilor de a-și scrie impresiile și gândurile rapid pe internet și cu mai mare ușurință.
l
Surse foto: Business Pundit, learningresources.com