CEO-ul grupului financiar Citigroup, Vikram Pandit, a primit compenasatii de 10,8 milioane de dolari pentru anul 2008, un an in care banca a solicitat doua pachete de salvare guvernului SUA, in valoare de 45 miliarde de dolari.

Din suma totala, 7,7 milioane de dolari a reprezentat bonusul pe care banca i l-a acordat lui Pandit in luna ianuarie, conform unor documente facute publice astazi. Pandit a mai primit si un salariu de 1 milion de dolari in 2008, la care se adauga actiuni in valoare de 1,6 miliarde de dolari.

Compensatiile acordate de firmele de pe Wall Street au starnit comentarii in intreaga lume, mai ales in cazul bancilor care au primit ajutor de la stat pentru a evita falimentul.

Pandit a primit compensatii a caror valoare se apropie de cele primite de Kenneth Lewis, directorul Bank of America. Acesta a fost platit in 2008 cu 9,9 milioane de dolari.

Seful Citigroup a anuntat insa ca nu va accepta plati stimulente in acest an si va fi de acord cu o plata anuala de 1 dolari pana cand grupul va reveni pe profit.

Sursa: Interactive Investor