Directorul executiv al Google, Eric Schmidt, a afirmat ca “Independenta Yahoo creaza un mediu mult mai propice pentru afaceri, deoarece o asociere cu Microsoft ar fi anticoncurentiala”.

Microsoft a lansat o oferta nesolicitata de preluare a Yahoo in valoare de 47,5 miliarde de dolari, insa gigantul Interntului a refuzat-o ca fiind mult prea mica. Microsoft a renuntat astfel la discutii.

“In momentul in care am aflat valoarea ofertei facute de Microsoft pentru Yahoo am considerat-o drept anticoncurentiala” a declarat Schmidt. “Este usor de inteles acest lucru daca aruncam o privire pe istoria Microsoft”.

Yahoo a incheiat insa de curand un accord de publicitate cu Google, accord care este in acest moment in curs de examinare pe masa autoritatilor de reglementare din SUA. Schmidt a declarat ca in cursul saptamanii viitoare se asteapta la o audiere in ceea ce priveste stabilirea termenilor de anticoncurentialitate privind parteneriatul Google-Yahoo.

In ultima vreme pe piata au aparut zvonuri conform caraora acordul dintre Google si Yahoo are ca principal scop indepartarea Microsoft, insa Schmidt a sustinut ca acordul nu este unul de exclusivitate, drept pentru care Yahoo poate incheia parteneriate si cu alte companii, chiar cu gigantul software.

Sursa: AP