Deşi a înregistrat succes până acum în dezvoltarea vaccinului împotriva COVID-19, iar câteva ţări de pe glob au început deja vaccinarea în masă cu produsul său, CEO-ul Pfizer încă nu şi l-a administrat.
Gigantul american Pfizer a dezvoltat cu succes, alături de partenerii de la BioNTech, un vaccin împotriva noului coronavirus. Cu toate acestea, CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, încă nu s-a vaccinat cu propriul produs. Care este explicaţia sa?
Într-un interviu acordat luni CNBC, Albert Bourla spune că oficialii Pfizer vor trebui să aştepte până le va veni rândul pentru a se putea imuniza.
„De îndată ce o voi putea face, mă voi vaccina”, a declarat Bourla, adăugând totuşi că nu doreşte ca oficialii Pfizer să sară peste rând şi să dea un exemplu prost.
„Am 59 de ani, sunt sănătos, nu lucrez în linia întâi, deci categoria mea nu este printre cele recomandate la vaccinare în acest moment”, a mai explicat CEO-ul Pfizer, potrivit Business Insider.
Totuşi, Albert Bourla a precizat că ar putea opta pentru o vaccinare mai rapidă decât este recomandat oficial pentru a demonstra încrederea pe care Pfizer o are în vaccinul dezvoltat, iar asta i-ar putea încuraja şi pe cei nehotărâţi să se vaccineze.
Ce i-ar convinge pe cei mai mulţi americani să folosească vaccinul dezvoltat de Pfizer?
Pfizer a efectuat o mulţime de sondaje pentru a înţelege mai bine ce i-ar putea determina pe oameni să se vaccineze, afirmă Bourla, iar unul dintre răspunsurile cele mai dese a fost că ar fi convinşi dacă însuşi CEO-ul Pfizer s-ar vaccina. Această decizie i-ar convinge pe mai mulţi americani chiar şi decât dacă preşedintele ales Joe Biden s-ar vaccina, a mai precizat şeful Pfizer.
Agenția Federală americană pentru Medicamente (FDA) a autorizat folosirea vaccinului Pfizer/BioNTech în regim de urgenţă pe data de 12 decembrie. Luni, Sandra Lindsay, o asistentă medicală din New York, a devenit prima persoană din SUA care s-a imunizat cu vaccinul împotriva COVID-19.
Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA (CDC) a recomandat că angajaţii din sistemul medical şi rezidenţii centrelor de îngrijire ar trebui să fie primii în linie pentru vaccinare, însă fiecare stat poate decide modul în care va prioritiza categoriile vulnerabile.