Grupul italian Versace a anunţat că CEO-ul companiei, Giancarlo di Risio, a demisionat la finele acestei săptămâni, în urma unei decizii luate de comun acord cu consiliul de conducere al grupului.

Demisia lui Giancarlo di Risio vine la o lună după ce presa internaţională a anunţat că este posibil ca acesta să renunţe la conducerea companiei după o serie de neînţelegeri cu Donatella Versace, legate de reducerea costurilor.

Casa de modă Versace este deţinută de Donatella, Santo şi Allegra Versace, respectiv sora, fratele şi nepoata designerului Gianni Versace, fondatorul grupului.

Giancarlo di Risio se află în companiei încă din septembrie 2004, când a fost numit CEO al grupului pe care a reuşit să îl aducă pe profit, după criza provocată de asasinarea lui Gianni Versace în 1997.

În 2008, casa de modă Versace a avut vânzări de 336 milioane de euro şi un profit de 9 milioane de euro. Criza economică a determinat însă o scădere cu 13,4% a cifrei de afaceri a grupului în primele trei luni ale anului 2009.

Giancarlo di Risio ar putea fi înlocuit de Kim Winser, care a condus casa britanică de lux Aquascutum până în luna mai. Surse din presa internaţională anunţă, de asemenea, că di Risio s-ar putea alătura casei de modă a designerului Roberto Cavalli.

SURSA: „Financial Times”