Studiul realizat de cercetătorii din SUA arată că deși sinceritatea este dureroasă uneori pentru persoanele din jurul nostru, este mult mai sănătoasă decât minciuna, scrie hotnews.md. 

Totodată, autorii studiului mai precizează că persoanele care aleg să spună adevărul au o sănătate fizică şi psihică mai bună decît cele care obişnuiesc să mintă.

În același timp, sursa citată subliniază faptul că minciunile provoacă stări de tensiune dar și de tristețe care pot afecta negativ starea generală de sănătate a unei persoane.

De menționat este faptul că, studiul a fost realizat prin monitorizarea a 110 persoane pe o perioadă de zece săptămîni. Sursa citată precizează că jumătate dintre cei monitorizați au fost rugaţi să fie cât mai sinceri pe durata studiului. Pe de altă parte, ceilalți s-au comportat ca de obicei.

O persoană ajunge să spună 11 minciuni pe săptămână

În acest context, autorul studiului a ajuns la concluzia că o persoană obișnuită, mai exact una care nu este mitomană ajunge să spună, în medie, în jur de 11 minciuni într-o singură săptămână.

Totodată, studiului a mai arătat că participanții au reuşit să fie mai sinceri decît de obicei au declarat că starea lor fizică şi psihică a fost mai bună decât în trecut. Aceștia au subliniat faptul că au avut mai puține dureri de cap şi dureri în gât, iar stările de tensiune şi cele de melancolie s-au atenuat odată ce au încetat să mai inventeze scuze că au întîrziat la serviciu sau să-şi flateze şefii mai mult decît ar fi fost cazul.

În același timp, sinceritatea le-a mai adus și alte beneficii pe lângă starea de spirit bună. Mai exact, interacțiunile sociale au devenit mult mai bune decât erau în trecut. De asemenea, relațiile persoanale s-au îmbunătățit și ele în perioada studiului, mai precizează sursa citată.