O creştere a cererii s-a înregistrat din partea investitorilor instituţionali şi a băncilor centrale, tranzacţiile cu metalul galben depăşind valoarea investiţiilor şi activitatea din sectorul tehnologic.
Cererea globală de aur, în trimestrul patru 2012, a fost de 1.195,9 tone, mai mare cu 4 la sută faţă de aceeaşi perioadă din 2011, iar în termeni valorici s-a situat la 66,2 miliarde dolari.
China şi India au rămas cei mai mari consumatori de aur, în pofida condiţiilor economice interne, iar în India sentimentul de a acumula aur a rămas puternic, chiar dacă autorităţile au luat măsuri de reducere a cererii, reconfirmând rolul aurului în societatea indiană. Într-un sistem financiar subdezvoltat în India, aurul joacă un rol important. Evoluţiile din China nu arată o încetinire economică, aşa cum s-a prevăzut, deoarece investiţiile în aur au crescut cu 24 la sută, în trimestrul patru 2012, faţă de trimestrul precedent, iar populaţia a achiziţionat 137 de tone de bijuterii, arată analiştii WGC. În India şi China, cele mai mari pieţe de comerţ cu aur, cererea anuală a fost cu 30 la sută, mai mare decât media ultimilor zece ani.
Băncile Centrale au devenit, din vânzător net de aur, cumpărător net. Achiziţiile din acest sector la nivel mondial sunt în prezent la cel mai înalt nivel din aproape ultimii o sută de ani.
Sursa : Agerpres
Cererea de aur a depăşit 230 miliarde dolari la nivel mondial
15 februarie 2013, 10:51
Ultima modificare în 15 februarie 2013, 12:51
Cererea de aur la nivel mondial a totalizat 236 miliarde dolari, la o cantitate de 4.405,5 tone, în 2012, în scădere cu 4 la sută, faţă de 2011, informează Consiliul Mondial al Aurului.
Etichete: aur,
cerere
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook