2002-2003 si 2003-2004 in CODECS, deopotriva fascinant si intens in provocarile pe care le ofera. De departe cea mai intensa dintre provocari pentru egoul meu este urmatoarea: ce valoare sunt eu in stare sa adaug in acest proces, la intalnirea cu echipe de cursanti care au citit "aproape toate cartile" si poarta cu ei ani buni de practica de resurse umane de cea mai buna calitate - fie ca manageri HR, fie in calitate de consultanti? Daca "sarea bucatelor organizationale" exista, atunci ce "piper
2002-2003 si 2003-2004 in CODECS, deopotriva fascinant si intens in provocarile pe care le ofera. De departe cea mai intensa dintre provocari pentru egoul meu este urmatoarea: ce valoare sunt eu in stare sa adaug in acest proces, la intalnirea cu echipe de cursanti care au citit „aproape toate cartile” si poarta cu ei ani buni de practica de resurse umane de cea mai buna calitate – fie ca manageri HR, fie in calitate de consultanti? Daca „sarea bucatelor organizationale” exista, atunci ce „piper” de cel mai bun soi pot eu presara, pentru ca timpul petrecut impreuna sa fie unul castigat de clientii nostri? Deocamdata am gasit o singura solutie: m-am adaugat… pe mine insumi! – insotitor si coechipier in acelasi timp, incercand sa stimulez invatarea reciproca pe niveluri multiple si sa creez ragazul de timp necesar reflectiei asupra materialelor de studiu parcurse. Rasplata? Imediata: bucuria de a fi in preajma unor oameni extraordinari, pasionati de meseria pe care o practica, stimulativi prin insasi prezenta lor in curs. Iar cursurile la care am fost tutor – analiza organizationala; putere, politica si cultura corporatista; dezvoltarea resurselor umane – au insemnat deopotriva si pentru mine o profunda experienta de invatare, cu consecinte transformationale ireversibile.
Sunt exceptati cursanti din toate domeniile
Ca de un astfel de program este nevoie in Romania „ca sarea in bucate” este dincolo de orice indoiala: cresterea si dezvoltarea sanatoasa a oricarei organizatii sunt de neimaginat in afara prezentei si prestatiei de exceptie a „maestrilor HR”, punct! Dupa doi ani de existenta „intru” acest masterat remarcabil, inclin sa cred ca el trebuie – accentuez: trebuie! – promovat si oferit si unei alte categorii de clienti deosebit de dinamice, pe langa segmentul clasic al jucatorilor in materie. Ma refer, in particular, la profesionistii de alta sorginte (de exemplu, din zona… managementului IT, dar si din alte zone organizationale!), care resimt nevoia de a se reinventa in campul HR si care, sunt convins, vor reprezenta un castig multiplu in proces: prin propria dorinta de autodepasire; prin interesul si curiozitatea genuina cu care vor intra in acest joc nou pentru ei; in sfarsit (dar deloc „nu in cele din urma”!) prin miile de intrebari pe care le vor pune tuturor, asteptand raspunsuri argumentate si formuland ipoteze de lucru din unghiul de proiectie al propriei perspective asupra organizatiilor in care muncesc. Programul nu este simplu, nu este usor, nu este nici foarte ieftin – as fi „malonest” daca as sustine asa ceva. Investitia in el merita, insa, in opinia mea, pe deplin: pentru cantitatea imensa de invatare personala si organizationala pe care o induce pe termen mediu-lung; pentru seriozitatea si rigoarea incontestabile ale exercitiului intelectual diferit; in fine, pentru modul benefic in care forteaza interogarea permanenta a practicii HR, din perspectiva metodei si modelelor teoretice HR si reciproc, educand incontinuu, armonios si eficient in spiritul dualitatii de tip yin-yang „teorie-practica” (practica avand rolul yang). Va asteptam cu drag. Intrebati si va vom raspunde! Bateti si va vom deschide! Cereti si va vom oferi – cu bucurie si cu un gand bun!”