Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei nu vrea să susţină auditarea energetică a locuinţelor în acest moment, deoarece majoritatea blocurilor vechi trebuie reabilitate termic.

„Nu cred că e bine să audităm acum un bloc care urmează a fi anvelopat (procesul de căptuşire a unui imobil cu polistiren n.red.) după cinci ani, pentru că auditul energetic ar putea să îşi piardă din valabilitate în această perioadă. Sunt nişte cheltuieli ce pot fi evitate“, a declarat Ioan Andreica, secretar de stat al ministerului dezvoltării, în cadrul unui seminar pe teme imobiliare, organizat de Mediafax.

Totodată, reprezentanţii Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) au anunţat că sunt în proces de negociere cu autorităţile pentru a putea facilita garanţii şi pentru Asociaţiile de Proprietari care au nevoie de bani pentru a susţine reabilitarea termică a imobilelor pe care le reprezintă.

„În prezent, fondul poate să ofere garanţii doar pentru IMM-uri, dacă e o Asociaţie de Proprietari nu îi putem oferi garanţii, dar am cerut autorităţilor ca fondul să fie abilitat să acorde garanţii şi pentru ele“, a menţionat Rodica Ionescu, consilierul preşedintelei fondului de garantare.