‘În prima lună de producţie volumul de plăci porţelanate fabricate la Cluj Napoca a ajuns la peste 180.000 de metri pătraţi. Cesarom ar putea produce până la finele anului un milion de metri pătraţi. În timp scurt, ne putem gândi la o capacitate de producţie de gresie porţelanată ce poate atinge până la 2,5 milioane de metri pătraţi’, a spus Sergiu Apolzan, director vânzări al Lasselsberger România, într-un comunicat remis marţi AGERPRES.
Lasselsberger România a lansat, începând cu finele lunii aprilie 2013, producţia de gresie porţelanată în fabrica Sanex din Cluj Napoca.
Cesarom este unul dintre brandurile cu tradiţie din România, având o istorie de peste 50 de ani. Compania a devenit, începând cu anul 2004, membră a grupului austriac Lasselsberger, acesta fiind unul dintre cei mai renumiţi producători europeni şi mondiali de plăci ceramice (gresie, faianţă, decoruri).
Odată cu intrarea în grupul Lasselsberger, compania şi-a schimbat numele în Lasselsberger SA, dar a păstrat marca Cesarom, produsele fiind fabricate în prezent în unitatea de producţie Sanex de la Cluj-Napoca. Grupul austriac Lasselsberger deţine 67,93% din totalul acţiunilor societăţii Sanex SA.
În prezent, capacitatea totală de producţie se ridică la 6,7 milioane de metri pătraţi anual, Lasselsberger România comercializând prin intermediul a peste 150 de parteneri o gamă variată de modele de gresie, faianţă şi plăci de decor.
Sursa: Agerpres