CFR Calatori lanseaza serviciul online de rezervare a locurilor pentru persoane fizice, la trenurile care circula in trafic intern, incepand cu datade 16 martie.

Costul operatiunii de rezervare a locurilor online este de 3,5 lei pentru rezervarea unui loc si de 5 lei pentru rezervarea mai multor locuri si se achita la cumpararea legitimatiilor de calatorie din unitatile CFR Calatori. Rezervarea locurilor se poate face cu o anticipatie de maxim 30 de zile, dar cel mai tarziu cu doua zile inainte de plecarea trenului.

Sistemul de rezervari are urmatoarele limitari:

 • Se pot face rezervari la maxim trei trenuri cu circulatie in aceeasi data calendaristica
 • Numarul locurilor dintr-o comanda nu poate depaai limita celor aflate intr-un compartiment pentru fiecare clasa de rezervare
 • Numarul comenzilor introduse intr-o data calendaristica trebuie sa fie de maxim 6
 • Numarul de comenzi pentru care nu se cumpara legitimatii de calatorie intr-o luna calendaristica trebuie sa fie mai mic decat 15
 • Numarul de comenzi efectuate si anulate intr-o luna calendaristica trebuie sa fie mai mic decat 100

Potrivit companiei, in cazul atingerii sau depasirii acestor limite, sistemul de rezervare online va refuza efectuarea altor comenzi, iar in unele cazuri va bloca definitiv contul utilizatorului. Rezervarea se poate face pe site-ul companiei, prin inregistrarea ca utilizator al acestui serviciu.

Dupa inregistrare, fiecare utilizator trebuie sa se prezinte la o casa de bilete CFR care emite electronic legitimatii de calatorie, pentru activarea contului. Aceasta actiune trebuie intreprinsa in maxim 30 de zile de la inregistrarea online. Inregistrarea si activarea se fac o singura data pentru fiecare utilizator.

Perioada de timp in care rezervarea online ramane la dispozitia calatorului este de 9 zile calendaristice. Ulterior rezervarii, clientul trebuie sa se prezinte la casieriile CFR pentru ridicarea legitimaţiilor de calatorie, avand asupra sa tiparit formularul de rezervare, dar cel mai tarziu cu doua zile inainte de plecarea trenului din statia de imbarcare.

Formularele de comanda pentru rezervarea online nu se substituie legitimatiei de calatorie.