Cifra de afaceri a CFR SA a scăzut în primele zece luni cu 7,36% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 881,754 milioane lei. În acelaşi timp, administratorul infrastructurii feroviare a înregistrat datorii de 2,51 miliarde lei.

„În această perioadă, CNCF CFR SA a înregistrat datorii în valoare totală de 2,511 miliarde lei, din care 1,093 miliarde lei la bugetul de stat şi 1,417 miliarde lei la societăţile distribuitoare de energie electrică. De asemenea, creanţele operatorilor către companie, în această perioadă, se ridică la 893,95 milioane de lei”, se arată într-un comunicat al companiei.

Principala sursă de venit a CFR SA o reprezintă Taxa de Utilizare a Infrastructurii Feroviare (TUI), cu o pondere de 96% din total venituri, veniturile bugetare având o pondere de 4%.

În perioada analizată, compania a asigurat coordonarea circulaţiei pentru un număr mediu zilnic de 1.594 trenuri de călători ale CFR Călători, 450 trenuri de marfă ale CFR Marfă (include locomotive izolate, trenuri locale de marfă şi trenuri directe de marfă) şi 580 trenuri de călători şi marfă pentru operatorii feroviari privaţi.

SURSA: Mediafax