CFR SA a depăşit ţintele stabilite de FMI în ceea ce priveşte arieratele şi pierderile, în timp ce compania CFR Călători a depăşit ţinta stabilită în privinţa arieratelor.

Totuşi, până la sfârşitul anului, cele două companii se vor încadra în planul stabilit cu FMI, a declarat Constantin Dascălu secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

“Am discutat astăzi cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional despre situaţia companiilor incluse în cadrul Acordului şi doar două companii au depăşit ţintele: CFR SA la arierate şi pierderi şi CFR Călători la arierate, însă vor intra în cadrul stabilit până la sfârşitul anului”, a declarat oficialul ministerului la sfârşitul întrevederii cu reprezentaţii Fondului Monetar.

De cealaltă parte, reprezentanţii Fondului au declarat că discuţiile au vizat realizarea ţintelor propuse în cadrul Acordului şi măsurile ce trebuie luate în cazul companiilor care nu s-au încadrat în parametrii stabiliţi în Acord.

“Am discutat situaţia companiilor deţinute de stat şi care înregistrează pierderi şi am fost informaţi despre modul în care se corectează acest lucru pentru că este un proces dificil. Trebuie ca CFR să aducă valoare economiei şi în acelaşi timp să nu provoace pierderi statului roman”, a spus Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI pentru România.

Constantin Dascălu a precizat că discuţiile nu au vizat concedieri de personal pentru companiile aflate în subordinea ministerului şi în cadrul Acordului cu FMI şi nici despre scumpirea biletelor la CFR sau Metrorex, cele două companii fiind incluse în Acord.