Compania IT CG&GC va prezenta, in cadrul Targul International CeBIT 2007 de la Hanovra, solutii dedicate administratiei publice precum un program ERP pentru sectorul public, GoPRIM, o solutie destinata primariilor, si GoPRO.Net, o platforma de case management dedicata consiliilor judetene si locale. Totodata, CG&GC va prezenta activitatii de service si mentenanta, si studiul de caz EuDiS, primul proiect de informatizare a administratiei publice locale la nivel judetean, informeaza un comunicat al companiei.

“Dorim sa aratam la CeBIT ca in Romania sunt utilizate deja solutii moderne, performante, dedicate administratiei publice. In acest moment, institutiile care utilizeaza solutiile CG&GC IT pot primi solicitari online de la cetateni, iar repartizarea acestora in vederea solutionarii se realizeaza automat. De asemenea, cetatenii pot urmari stadiul de solutionare in care se afla solicitarile lor”, a declarat directorul general al CG&GC IT SA, Cornel Giurgea.

Solutia GoPRIM reprezinta o noutate in portofoliul companiei, si va fi prezentata la CeBIT 2007 inainte de lansarea oficiala din Romania, programata in perioada 27-30 martie. Aceasta a fost realizata in parteneriat cu societatea CTCE Piatra-Neamt si este o solutie software integrata care urmareste implementarea unui sistem de management integrat la nivelul unei primarii. Componentele solutiei sunt “Managementul taxelor si impozitelor locale”, “Urbanism si amenjarea teritoriului”, “Evidenta populatiei si stare civila”, “Registrul agricol”, “Registratura electronica”, “Managementul procesului de salarizare”, “Managementul petitiilor” si “Managementul audientelor”.

Solutiile software dezvoltate de CG&GC IT SA pentru sectorul public se concentreaza pe principalele trei directii case management, workflow management si managementul relatiei cu cetateanul.

CG&GC IT SA ofera solutii pentru intregul sector IT&C precum echipamente hardware, solutii software pentru sectorul public si privat, consultanta, service on site certificat de 7 producatori internationali, comunicatii, retelistica, securitate, training si formare profesionala in domeniu. Compania are 18 filiale in tara, 200 de angajati, si detine parteneriate cu mai multi producatori internationali de solutii hardware si software. Cifra de afaceri CG&GC pentru anul 2006 a fost de 15,5 milioane de euro.

Sursa: Capital 13 Martie 2007