Chatboții Nomi AI își vor aminti lucruri personale despre utilizatori

Chatboții AI își vor aminti lucruri personale despre utilizatori. În timp ce OpenAI se mândrește cu atenția sporită a modelului său o1, start-up-ul autofinanțat Nomi AI dezvoltă o tehnologie similară.

Spre deosebire de ChatGPT, care poate încetini în timpul procesării diverselor întrebări, de la probleme matematice la cercetări istorice, Nomi se axează pe un caz de utilizare specific: chatboții AI. Aceștia, deja avansați, alocă timp suplimentar pentru a formula răspunsuri mai calitative la mesajele utilizatorilor, pentru a-și aminti interacțiunile anterioare și pentru a oferi răspunsuri mai nuanțate.

De exemplu, dacă un utilizator menționează că a avut o zi dificilă la serviciu, Nomi poate să-și amintească faptul că utilizatorul nu colaborează bine cu un anumit coleg și poate întreba dacă acesta este motivul supărării. Ulterior, Nomi poate să-i reamintească utilizatorului cum a reușit să gestioneze conflictele interumane anterior și poate oferi sfaturi practice.

Fonduri de 120 de milioane de dolari pentru educația în domeniul AI

La Summitul ONU, directorul general al Google, Sundar Pichai, a evidențiat importanța inteligenței artificiale, descriind-o ca fiind „cea mai transformatoare tehnologie de până acum”. Cu această ocazie, el a prezentat o inițiativă globală menită să promoveze educația și formarea în domeniul inteligenței artificiale.

Potrivit lui Pichai, există patru domenii esențiale în care inteligența artificială poate contribui semnificativ la dezvoltarea durabilă: facilitarea accesului la informații în multiple limbi, accelerarea descoperirilor științifice, furnizarea de avertismente timpurii pentru dezastrele legate de schimbările climatice și sprijinirea creșterii economice.

El a subliniat necesitatea de a preveni un „decalaj în materie de inteligență artificială” la nivel global și a anunțat că Google se angajează să investească 120 de milioane de dolari într-un fond global pentru oportunități în domeniul inteligenței artificiale. Această inițiativă, desfășurată în colaborare cu organizații nonprofit și ONG-uri locale, va viza extinderea accesului la educație și formare în domeniul AI în diverse comunități din întreaga lume.

Utilizatorii Windows 11 vor putea personaliza tasta Copilot

Microsoft dezvoltă o nouă funcție care va permite utilizatorilor Windows 11 să își personalizeze tasta Copilot, care a început să fie disponibilă recent pe noile laptopuri și tastaturi. În prezent, tasta Copilot este configurată pentru a deschide aplicația Copilot a Microsoft, dar compania testează acum posibilitatea de a o folosi pentru a lansa alte aplicații.

O versiune beta recentă a Windows 11 introduce această opțiune de personalizare, care este deja accesibilă pentru utilizatorii tester. Conform echipei Windows Insider, „utilizatorii pot configura tasta Copilot pentru a lansa o aplicație care este ambalată și semnată MSIX, asigurând astfel respectarea standardelor de securitate și confidențialitate pentru a proteja utilizatorii”. Totuși, în cazul în care utilizatorii nu fac nicio modificare, tasta va continua să deschidă aplicația Copilot pe dispozitivele compatibile.

Continuarea o puteți citi pe informat.ro.