Checul fraged și parfumat, combinat cu mere și cu scorțișoară, este acoperit cu topping de streusel de zahăr brun, sfărâmicios. Apoi este stropit cu glazură de cremă de vanilie, care va da o aromă și un gust și mai plăcute acestui desert minunat, potrivit littlehousebigalaska.

Puteți mânca acest chec cu mere la cină sau dimineața, la cafea.

Ingrediente

Unul dintre cele mai bune lucruri legate de această rețetă este că nu aveți nevoie de ingrediente speciale, în afară de mere. Aveți nevoie de ingrediente de bază pentru acest chec rapid, cum ar fi:

  • Unt moale sau la temperatura camerei
  • Zahăr alb
  • Ouă
  • Extract de vanilie
  • Făină universală
  • Sare
  • Praf de copt
  • Scorţişoară
  • Nucşoară

Important de reținut: aveți nevoie de mere tari pentru această rețetă de chec.

  • Nuci pecan

Ingrediente Streusel

  • Unt rece
  • Făină
  • Zahăr brun
  • Scorţişoară

Ingrediente pentru glazură

  • Unt
  • Lapte
  • Vanilie
  • Zahăr pudră

Uneltele necesare

  • Vas de amestecare mare
  • Vas mediu de amestecare
  • Vas mic de amestecare
  • Tavă de copt
  • Mixer, fie un mixer pe suport, fie un mixer manual
  • Spatule sau linguri de lemn
  • Hârtie de pergament
chec olandez
SURSA FOTO: littlehousebigalaska.com

Instrucţiuni

Preîncălziți cuptorul la 315°

Ungeți o tavă cu unt sau o puteți tapeta cu pergament dupa ungere, dati deoparte și faceți streusel: amestecați untul rece, făina, zahărul brun și scorțișoara până când se sfărâmițează și băgați totul la frigider.

Pentru aluatul de chec

  • se amestecă untul și zahărul într-un castron mare, la viteză medie
  • se bat ouăle și vanilia
  • odată ce sunt încorporate se amestecă cu laptele, apoi se lasă vasul deoparte
  • intr-un castron mediu se amestecă faina, praful de copt, scorțișoara, sarea, nucșoara
  • apoi amestecați ingredientele umede cu ingredientele uscate
  • se amestecă merele și nucile pecan tocate
  • se toarnă aluatul în tava pregătită și se nivelează
  • se adaugă feliile de măr
  • se presară cu streusel rece
  • se coace la cuptorul preîncălzit, timp de 60-70 minute
  • se lasă să se răcească pe un gratar, timp de 10 minute în tavă, apoi se scoate ușor din tavă și se răceste complet înainte de a turna glazura
  • faceți glazura amestecând untul topit, laptele și vanilia
  • se amestecă zahărul pudră până se omogenizează
  • turnați glazura peste checul răcit și lăsați-o să se întărească, înainte de a tăia felii