Ce se întâmplă când checul cu banane se întâlnește cu ciocolata? Rezultatul nu poate fi decât ceva foarte delicios. Checul pufos cu banane este o rețetă extrem de simpla și nu e nevoie de foarte multe ingrediente.
Deși denumirea sa este cea ce chec, acest desert poate fi copt și într-o tavă rotundă, ca o prăjitură. Încercați această rețetă ușoară de chec cu banane cu ciocolată și nu veți regreta!
Cum se prepară checul pufos cu iaurt și banane
Timp de preparare: o oră
Ingrediente necesare:
1 cană de făină
1/2 cană cacao
1 linguriță bicarbonat de sodiu
1 linguriță sare
3 – 4 banane bine coapte, făcute piure
1/2 baton de unt (1/4 cană), topit
1/4 cană ulei
3/4 cană zahăr brun
1 ou
1 1/2 linguriță de vanilie
1 cană fulgi de ciocolată neagră
Iată cum se prepară:
1. Amestecați într-un bol ingredientele uscate – făina, cacaua, bicarbonatul de sodiu și sarea.
2. În alt castron, adăugați piureul de banane, untul topit, uleiul, zahărul brun, oul, vanilia și fulgii de ciocolată. Amestecați-le până se omogenizează bine.
3. Combinați ingredientele uscate cu cele umede și amestecați-le bine, până când compoziția se omogenizează.
4. Turnați amestecul într-o tavă unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt. Acoperiți compoziția cu 1/4 cană fulgi de ciocolată.
5. Coaceți checul într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ o oră sau până când scobitoarea iese curată. Lăsați-l să se răcească aproximativ 10 minute, apoi poate fi scos din tavă și servit.