Liderul mondial in securitate internet, Check Point a anuntat astazi finalizarea procesului de achizitie a companiei NFR Security, lider in prevenirea in timp real a amenintarilor si inventatorul tehnologiilor de prevenire a accesului neautorizat (IPS), se arata intr-un comunicat al Check Point.

Suntem bucurosi sa aducem NFR in familia Check Point si suntem nerabdatori sa le oferim clientilor nostri cea mai buna prevenire a accesului neautorizat” spune Gil Shwed, fondatorul si CEO Check Point. Totodata Check Point si-a manifestat interesul de a spori securitatea pe internet, ca principal obiectiv al companiei. “Cautam continuu noi modalitati pentru a creste nivelul de securitate disponibil pentru a proteja retele enterprise critice. In momentul de fata ne concentram asupra a doua directii: securitatea retelei ca principala platforma si recent anuntata extindere in securitatea datelor. Tehnologiile IPS de la NFR vor contribui substantial la imbunatatirea principalei noastre platforme”, a completat Shwed.

Cu aceasta achizitie, SmartDefense de la Check Point si Hybrid Detection Engine (HDE) de la NFR vor oferi clientilor prevenire a atacurilor precisa, in timp real, combinand protectia preventiva (SmartDefense) cu detectarea atacurilor oferita de HDE. Potrivit coumunicatului, Check Point a inceput sa integreze tehnologiile de detectare si prevenire a accesului neautorizat de la NFR in portofoliul sau de securitate al retelei de firewall, VPN si solutii de management al securitatii. Solutia Sentivist Real-Time Threat Protection de la NFR protejeaza impotriva tuturor tipurilor de atacuri, incluzand atacurile de acces neautorizat, atacurile ascunse, exploatarile, codurile daunatoare, clandestine, schimbarea comenzilor, supraincarcarea polimorfa a memoriei temporare etc.

NFR Security este unul dintre principalii furnizori de sisteme de protectie impotriva amenintarilor in timp real, care protejeaza reteaua business impotriva a patru tipuri de atacuri de astazi – malwave automat, pierderea de informatii, ecran vulnerabil si schimbari nepermise in retea. Malware sau “sofware daunator” este un soft care poate provoca daune in calculator prin intermediul unor virusi spyware care spioneaza sau adware, un tip de virus care introduce reclame in PC.

Check Point Software Technologies este lider mondial in solutii de securitate internet. Potrivit propriilor estimari Check Point este lider de piata pentru enterprise firewall(soft de securitate care monitorizeaza traficul intre computer si internet, si blocheaza intrarile neautorizate), personal firewall si VPN(retea virtuala privata la care au acces doar membri autorizati). Prin platforma sa NGX, compania ofera o arhitectura unitara de securitate pentru o gama ampla de perimetre, solutii interne si web care protejeaza comunicatiile si resursele, aplicatiile, angajatii, birourile externe si retelele partner extranet.

Sursa: Capital 09 Ianuarie 2007