Finala sezonului 14 al emisiunii „Chefi la cuțite” va avea loc pe 30 decembrie, iar cei trei finaliști care vor lupta pentru marele premiu de 30.000 de euro și un stagiu de practică în restaurantul cu stea Michelin al lui Richard Abou Zaki sunt Daniel Dumitrache, Andreea Ignat și Michele Răduță.
Seara a fost una plină de emoții, iar ediția de ieri, în care au fost desemnați finaliștii, a fost un adevărat succes, impunându-se ca lider de audiență. După trei probe dificile în semifinală, Daniel Dumitrache, Michele Răduță și Andreea Ignat au obținut cele mai mari punctaje și și-au asigurat locurile în finala care va avea loc pe 30 decembrie.
Audiența semifinalei „Chefi la cuțite”
Difuzată de Antena 1 între orele 20:28 și 00:11, semifinala a fost lider de audiență pe publicul comercial din intervalul 21-54 de ani, cu o audiență medie de 5,4 puncte de rating și 19,6% cotă de piață. Pe locul al doilea s-a clasat Pro TV cu 5,2 puncte de rating și 18,8% cotă de piață. Aceeași ierarhie a fost valabilă și pentru publicul urban, unde „Chefi la cuțite” a înregistrat 5,1 puncte de rating și 15,6% cotă de piață, în timp ce Pro TV a obținut 4,4 puncte de rating și 13,3% cotă de piață.
În minutul de aur, la 21:46, peste 1 milion de telespectatori urmăreau semifinala show-ului, iar cei nouă concurenți care au ajuns în această etapă au trecut prin probele celebre ale semifinalei, punându-și la încercare priceperea și cunoștințele acumulate în cadrul competiției.
Semifinala – un maraton de gătit intens
Semifinala a fost un adevărat maraton culinar, cu probe diverse și provocatoare. Concurenții au început cu o probă specială, în care au fost provocați să evoce „gustul copilăriei”, jurizată de rudele lor. Apoi, în a doua probă, au gătit alături de cei dragi, iar degustarea a fost făcută de concurenții sezonului trecut „Chefi la cuțite”. În final, proba „signature dish” a fost punctată de cei patru jurați.
Daniel Dumitrache, din echipa aurie, a obținut cel mai mare punctaj, impresionându-i pe jurați cu preparatul său creativ: scoici Saint Jacques cu pepene confiat și sos de grapefruit. Andreea Ignat a fost al doilea finalist, desertul ei cu cocos, mango și fructul pasiunii fiind apreciat pentru tehnică, creativitate și prospețime.
Al treilea finalist este Michele Răduță, care a reușit să impresioneze nu doar jurații, ci și concurenții din sezonul anterior, care au degustat preparatele din cea de-a doua probă. Astfel, chef Richard va avea doi concurenți în finală, iar chef Orlando și chef Sautner vor fi reprezentați fiecare de câte un concurent.
Aceștia sunt cei trei finaliști care vor lupta pe 30 decembrie pentru marele trofeu al sezonului 14 „Chefi la cuțite”, premiul de 30.000 de euro și stagiul de practică în restaurantul cu o stea Michelin „Retroscena”, oferit de chef Richard Abou Zaki.